Podruhé v ŽBL - s neporaženým Hradcem

7.11.2014
Své druhé utkání v základní části Ženské basketbalové ligy odehrají basketbalistky ZVVZ USK Praha v sobotu odpoledne na východě Čech. A podle všeho bude jejich hostitelem družstvo s nejlepší aktuální formou: čeká nás totiž duel v Hradci Králové, přičemž Sokol si dosud drží stoprocentní úspěšnost - 4/0!

5. KOLO ŽBL:

Sokol Hradec Králové vs. ZVVZ USK Praha
(sobota 8. 11. v 16 hodin)

Náš tým má za sebou jediný ŽBL-duel s Valosunem, v Brně jsme uspěly 96:65.

V tomto týdnu jsme vstoupily do nového ročníku Evropské ligy a dlouho jsme trápily superfavoritky z Jekatěrinburgu. V průběhu středečního zápasu jsme opakovaně vedly dvouciferným rozdílem, ovšem hostující basketbalistky v poslední čtvrtině přece jen zvrátily skóre ve svůj prospěch a kvalitní zápas nakonec skončil výsledkem 71:77.

Jak si v ŽBL zatím vede Hradec Králové?

Svěřenkyně trenérky Romany Ptáčkové jsou (kromě nás) jediným neporaženým týmem. Ve své hale porazily mladoboleslavskou Slovanku a Basketball Nymburk, přesvědčivě zvítězily také v Ostravě a uspěly rovněž v Brně, kde porazily IMOS o jediný koš 59:57!!!

Východočešky mají velmi vyrovnané pole střelkyň. Z něho vyčnívají dvě dvouciferné střelkyně: Kateřina Zavázalová doručuje v průměru 15,5 bodu (+5,5 doskoku), Tereza Kuthanová přidává 12,8 bodu (+5 doskoků). Nově navíc začleňují do svého týmu novo zahraniční posilu, kterou je ostřílená běloruská křídelnice Tatsiana Lichtarovič. Šestadvacetiletá účastnice olympiády v Pekingu i světových šampionátů v Česku a Turecku dříve mimo jiné oblékala dres euroligového VIČI-Aistes Kaunas.

Další top-skórerky Hr. Králové:
Gabriela Andělová 9,3
Kateřina Křížová 9,0
Klára Pochobradská 9,0 (+6 doskoků)
Michala Hartigová 8,0
Klára Rosenbaumová 8,0
Andrea Andělová 5,8