Nadace Koše proti drogám na ulici - s hráčkami ZVVZ USK

16.9.2014
Tento víkend ožijí Nusle basketbalovými hvězdami. V sobotu 20. září od 11 hodin v Čestmírově ulici proběhne akce nazvaná Zažít Nusle jinak. Basketbalové reprezentantky a patronky nadace Koše proti drogám Ilča Burgrová, Terka Vyoralová a reprezentantky Katka Elhotová a Jana Veselá se zúčastní autogramiády v rámci této akce.

Součástí nabitého programu budou soutěže ve střelbě o vstupenky na utkání CŘ – USA (23. 9. od 19 hodin v Tipsport Aréně) a další ceny.

V rámci programu této akce proběhne celá řada doprovodných akcí. Okolí náměstí bratří Synků, konkrétně Čestmírova ulice, ožije první sousedskou slavností Zažít Nusle jinak (součást celopražské akce Zažít město jinak). Skupina nadšenců se po loňské návštěvě několika zón Zažít město jinak rozhodla zorganizovat podobou akci také v Nuslích.

„Chceme se pokusit oživit místo, kde moc sousedských aktivit není, ale na druhou stranu se v několika místních podnicích potkáváme stále dokola se stejnými lidmi, kteří mají chuť něco udělat,“ říká jeden z organizátorů Jiří Reichl. Od 11 do 22 hodin budou moci návštěvníci zóny Nusle vidět, jak se dělá pravá italská mozarella, poslechnout několik místních kapel, shlédnout dětské představení Malý princ Art Centra Botič, s artisty a žongléry Cirqueonu vyzkoušet své cirkusové dovednosti, ochutnat vína a kávu, poznávat mnoho druhů piv ve Zlých Časech a vyzkoušet skvělou domácí zmrzlinu.

Děti se mohou těšit na stavění hradů z kartonových cihel, dílnu origami, školu tance a další aktivity. Na večer je připravena lekce salsy pod vedením zkušených zahraničních instruktorů. Připravena je také sportovní část programu, která bude odhalena později.