Konečná nominace repre-ČR pro MS je na světě

12.9.2014
Už jen dva týdny zbývají do začátku mistrovství světa v basketbale žen - přehlídka nejlepších reprezentačních týmů planety se uskuteční ve dnech 27. září až 5. října v tureckých městech Ankaře a Istanbulu. Právě dnes oznámili trenéři českého národního týmu Lubor Blažek s Ivanem Beneše finální dvanáctičlennou nominaci.

Kostru týmu tvoří basketbalistky ZVVZ USK Praha - v konečném výběru jich je rovná polovina. Na světovém šampionátu obléknou reprezentační dres křídelnice Eva Vítečková, Kateřina Elhotová, Jana Veselá, Tereza Vyoralová a podkošové hráčky Ilona Burgrová a Alena Hanušová.

"Finální dvanáctka je sice stanovená, ale další tři hráčky budou dál pracovat podle individuálního plánu a budou připraveny na telefonu naskočit kdykoliv do přípravy, kdyby došlo k nějakému zranění či nemoci," řekl trenér Lubor Blažek agentuře ČTK.

Oproti loňskému evropskému šampionátu došlo jen k minimu změn. Tou hlavní je návrat kapitánky Evy Vítečkové. "Především se vrací Eva Vítečková, která si loni dávala pauzu. Ale také Jana Veselá, která se zranila hned v první utkání na šampionátu, což nás pak stálo nějaké výsledky. Takže tým je podle mě určitě silnější," míní Blažek, jehož tým bude obhajovat stříbrné medaile z domácího MS v roce 2010. "Za současné situace musíme být skromnější a dávat si postupné cíle."

NOMINACE REPREZENTACE ČR PRO MS 2014

Rozehrávačky:
Kateřina Bartoňová (Piešťanské Čajky), Kateřina Sedláková (Valosun Brno)

Křídla:
Eva Vítečková, Kateřina Elhotová, Jana Veselá, Tereza Vyoralová (všechny ZVVZ USK Praha), Romana Hejdová (Angers), Michaela Stejskalová (IMOS Brno)

Podkošové hráčky:
Ilona Burgrová, Alena Hanušová (obě ZVVZ USK Praha), Petra Kulichová (Besiktas Istanbul), Tereza Pecková (IMOS Brno)