Dres ZVVZ USK oblékne Sonja Petrovič

12.7.2014
Novou posilou týmu ZVVZ USK Praha od nadcházející sezony 2014/2015 je srbská křídelnice Sonja Petrovič (189 cm). Pětadvacetiletá rodačka z Bělehradu několik let úspěšně působila ve Spartaku Moskva, předtím si vyzkoušela Evropskou ligu i v dresu francouzského Bourges Basket.

"Se Sonjou jsme podepsali smlouvu na 2 roky," uvedl k délce kontraktu generální manažer Marek Kučera.

Sonja Petrovič má za sebou velice povedenou sezonu v Evropské lize. Byla jednoznančným lídrem Spartaku i jeho nejlepším střelcem: v sedmnácti odehraných duelech doručovala průměrně 14,4 bodu, k tomu přidávala 7,4 doskoku a 2,6 asistence, to vše za 32,1 odehrané minuty!

V minulém euroligovém ročníku dvakrát nastoupila i proti našemu týmu. V úvodním duelu v Rusku nastřádala 11 bodů a 4 doskoky, ve druhém v Praze zaznamenala 15 bodů a 7 doskoků.

Na Folimance by měla nahradit odcházející Jelenu Dubljevič.

"Dlouho jsme se rozhodovali, zda s Jelenou prodloužíme kontrakt. Měla úžasnou sezonu, ale při Final-8 Evropské ligy měla zdravotní problémy a to byl hlavní důvod, proč jsme se nakonec rozhodli v naší spolupráci nepokračovat," řekl dále Marek Kučera. "V nejdůležitější fázi sezony jsme Jelenu neměli k dispozici a nechtěli jsme riskovat, že se to bude znovu opakovat."

Trenéři i vedení klubu vnímali výkony Sonjy Petrovič i při vrcholu sezony. "Sledovali jsme ji při Final-8 Evropské ligy," přikývl generální manažer ZVVZ USK. V zápase s Galatasaray Istanbul nastřádala 15 bodů a 6 doskoků, proti Kayseri Kaskispor zapsala double-double za 13 bodů a 11 doskočených míčů a v duelu s Fenerbahce Istanbul nastřílela 14 bodů a doskočila 7 míčů.

"Je to hráčka, která hraje trošku jiným stylem než Jelena Dubljevič, mezi její přednosti patří i to, že hraje pro tým. Navíc ona sama chtěla změnit prostředí. Jsme rádi, že jsme se s ní domluvili na spolupráci," doplnil Marek Kučera.