Známe los Evropské ligy. Čeká nás i obhájce trofeje

6.7.2014
Nový ročník Evropské ligy již zná svůj jízdní řád, právě dnes byly v Mnichově rozlosovány základní skupiny. Basketbalistky ZVVZ USK Praha odehrají první fázi ve skupině A, kde budou jejich soupeři mimo jiné obhájce euroligové trofeje Galatasaray Istanbul, ruský velkoklub UMMC Jekatěrinburg či slovenský Good Angels Košice.

Euroliga se bude hrát v novém formátu. Celkem se jí zúčastní 16 klubů, které odehrají základní část ve dvou osmičlenných skupinách systémem každý s každým. Do čtvrtfinále play-off postoupí čtyři nejlepší týmy z obou skupin, přičemž závěrečného turnaje se nezúčastní osm, ale pouze čtyři družstva.

Náš tým vstoupí do Evropské ligy 5. listopadu domácím zápasem s Jekatěrinburgem, poslední duel odehrajeme 18. února ve Francii na palubovce Basket Lattes Montpellier.

Kromě výše zmíněných Galatasaraye, Jekatěrinburgu, Košic a Montpellier se dále utkáme s finalistou předchozího ročníkuk Eurocupu Dynamem Kursk, Wislou Krakow a s euroligovým nováčkem Albou Iulia, jež je semifinalistou rumunské ligy.

"Opět nám los nepřál, zvláště když se podívám na složení druhé skupiny. U nás je pět až šest kandidátů na první čtyři příčky a vybojovat postup bude hodně těžké," predikoval bezprostředně po losu Marek Kučera, generální manažer ZVVZ USK Praha.

Los ZVVZ USK Praha v Evropské lize (skupina A) naleznete zde.