Okénko do WNBA. Jak si vedou Kia a Danielle

13.6.2014
Zatímco evropské klubové soutěže mají v tomto období přestávku, v zámoří je v plném proudu WNBA. Jak si v dosavadním průběhu letošní sezony vedou Kia Vaughn s Danielle Robinson a jejich týmy - Washington Mystics, resp. San Antonio Stars

Washington má aktuálně mírně pasivní bilanci výher a porážek 4/5. Pohoršil si ji během posledního týdne - sezonu rozjel velmi solidně, čtyřmi výhrami v úvodních šesti zápasech, ovšem následovala série tří prohraných utkání: s Indianou, New Yorkem a Phoenixem.

Kia Vaughn nastoupila ve všech devíti utkáních v základní sestavě, průměrně na 21,6 minuty. Své kariérní průměry v bodech a doskocích momentálně povýšila o 2,5 bodu a 1,7 doskoku, na aktuálních 8,8 bodu a 6 doskoků na zápas.

San Antonio má shodnou bilanci 4/5. Začal bilancí 3/2, následovaly tři prohry ve čtyřech duelech. Danielle Robinson odehrála stejně jako Kia všech devět utkání hned od úvodního rozskoku. Na palubovce tráví 33,6 minuty (!) a patří mezi lídry Stars, s výtečnými průměry 12,4 bodu, 6,1 asistence a 4,9 doskoku!