EL: V Salamance poslední předvánoční utkání

17.12.2013
K poslednímu předvánočnímu utkání v rámci Evropské ligy se basketbalistky ZVVZ USK Praha vydají do Španělska. Ve středu večer budou hájit svou dosavadní stoprocentní bilanci (5/0) na palubovce Salamanky, která ve skupině C vyhrála dva z pěti odehraných zápasů a v průběžné tabulce jí nyní patří čtvrtá příčka.

7. KOLO EVROPSKÉ LIGY, SKUPINA C:

Perfumerias Avenida Salamanca vs. ZVVZ USK Praha
(středa 18. 12. ve 20:30)

Náš tým je stále v čele skupiny C. Postupně jsme porazili Nový Záhřeb, Spartak Moskva, Galatasaray Istanbul, Polkowice a naposledy Vilnius. Před odvetami zbývá poslední protivník: Salamanka.

Španělské družstvo zatím pravidelně střídá porážky s vítězstvími. Letošní euroligovou pouť začalo vysokou porážkou v duelu s Istanbulem (56:81), následoval triumf nad Polkowicemi (59:44), porážka s Vilniusem (64:81), výhra nad Záhřebem (74:57) a porážka se Spartakem Moskva (56:67). Přáním a cílem našich basketbalistek bude výše zmíněnou pravidelnost porušit.

Ofenzivním lídrem Avenidy je americká křídelnice Eshaya Murphy.

Jako jediná ze svého týmu střádá v průměru dvouciferný počet bodů - rovných 17, k tomu přidává i 7,8 doskoku a 2,2 získaného míče. Záhřebu vysázela dokonce rovných 30 bodů!

Velmi důležitou roli má i téměř dvoumetrová americká pivotka Angelica Robinson (198 cm), jež přispívá 9,8 bodu a 9 doskoky. Naposledy proti Spartaku se zaskvěla double-doublem za 16 bodů a 11 doskoků! Bodově se výrazněji prosazují ještě rozehrávačky Marta Fernandez (8,8) s Martou Xargay (7,8 bodu + 4 asistence) a křídelnice Leonor Rodriguez (7 bodů + 2,2 asistence).

Náš tým naposledy v Ženské basketbalové lize porazil Hradec Králové přesvědčivě 95:61, v utkání, které se hrálo netradičně večer od 20 hodin - právě proto, aby si hráčky přivykly na pozdní začátek ve Španělsku. Trenérka Natálie Hejková bude i nadále postrádat zraněnou křídelnici Michaelu Stejskalovou.