Repre-kouč nominoval na ME i 4 hráčky ZVVZ USK

10.6.2013
Čtyři hráčky ZVVZ USK Praha si zahrají na evropském šampionátu, který bude hostit od 15. do 30. června Francie. V dvanáctičlenné nominaci trenérů Lubora Blažka, Ivana Beneše a Martina Petrovického figurují Kateřina Elhotová, Michaela Zrůstová, Jana Veselá a Ilona Burgrová.

Nominace byla oznámena po mezinárodním přípravném turnaji v Karlových Varech. Z širšího kádru, který čítal čtrnáct jmen, na poslední chvíli vypadly Lenka Bartáková s Kateřinou Křížovou. "Vybral jsem to nejlepší, co Česká republika má," konstatoval hlavní kouč Lubor Blažek.

Kateřina Křížová měla smůlu, neboť v závěru přípravy onemocněla. Jaká byla situace u rozehrávaček, kdy z dosavadního tria vypadla Lenka Bartáková? "Rozhodli jsme se, že pojedeme (na ME) na dvě rozehrávačky. Veronika Bortelová podává velmi dobré výkony, Bartoňová totéž. V tu chvíli, kdy jsme řekli, že nepojedeme na tři, tak karty byly rozdány," doplnil Lubor Blažek pro agenturu ČTK.

Nominace ČR na mistrovství Evropy:

Rozehrávačky:
Veronika Bortelová, Kateřina Bartoňová

Křídla:
Kateřina Elhotová, Michaela Zrůstová, Romana Hejdová, Kateřina Hindráková, Tereza Vyoralová, Tereza Pecková, Jana Veselá

Pivotky:
Ilona Burgrová, Alena Hanušová, Petra Kulichová