0.0.0000

Od začátku sezony platí, že ráno ani dopoledne není náš oblíbený čas a to se potvrdilo i v sobotním utkání. Tentokrát jsme hráli opravdu na „domácí“ palubovce - tedy v hale na Petřinách, kde trénujeme 4x týdně. 

     Do utkání jsme vlétli s ohromnou energií a chutí po vítězství. Během prvních minut se bodově prosadily všechny hráčky na hřišti a to nám dávalo naději na dobrý týmový výkon. Obrovským tlakem a velmi precizní obranou jsme nutili soupeřky k chybám a první body se jim podařilo proměnit až v 6 minutě 1q! (22:4)

     2q naštěstí pokračovala v nastaveném tempu a hráčky dál plnily nastavený plán. Pokračovaly v nátlakové obraně a hrály velmi rychle dopředu. I zde se nám dobrou obranou podařilo téměř vymazat útok soupeřek a první body této čtvrtiny padly až ve 4 minutě.  I když byla tato čtvrtina bodově výraznější, přesto se nám podařilo udržet si náskok a do poločasu jsme šli s velmi pěkným bodovým náskokem (37:14)

     I druhý poločas se nesl pouze v naší režii a tak jsme si mohli dovolit zapojit všechny hráčky z lavičky a dát jim poměrně velký prostor na hřišti. Vzhledem k tomu, že je velmi těžké udržet herní „morálku“když se daří a soupeř postupně odchází fyzicky i herně, nebyla tato část zápasu tak pohledná jako první poločas, přesto holky nevypustily ani minutu a dřely až do poslední vteřiny zápasu.  Velmi povedený a týmový výkon nám zajistil výhru 76:32…

 

     Nedělní utkání bylo z úplně jiného soudku. Na Královku přijely hráčky z Kladna, kde jsme odehráli jedno z nejhorších utkání v letošní sezoně. Od začátku bylo jasné, že to nepůjde snadno a budou rozhodovat i drobné nepozornosti v útoku i obraně. Celé utkání se neslo ve velmi bojovém duchu, obě družstva bojovala o každý míč, tvrdé byly i souboje pod košem. I v takto těžkém utkání jsme byly schopni plnit pokyny a stanovený herní plán. Toto se nám dařilo 3q, největší krize přišla ve 3q kde nám soupeřky utekly až na 16 bodů. V poslední čtvrtině se opět do hry zapojila Sofie Sovová, která spoluhráčkám vnesla do hlav klid a herní jistotu. Její zapojení bylo pro celý tým jako energetický nápoj. Znovu jsme začali lépe bránit, získali jsme větší jistotu a klid v útoku a tak se nám podařilo postupně náskok snížit a v infarktovém závěru otočit skóre v naše těsné vítězství… 

     Obě družstva nechala na hřišti vše co mohla. Podala výborný výkon jak v útoku tak v obraně a vítězem mohl být kdokoli. Naštěstí se štěstí přiklonilo na naši stranu a my si za odvedenou práci odnášíme další výhru!!!

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

14.
zář
USK Praha
Válečnice Děčín
15.
zář
USK Praha
SLUNETA Ústí nad Labem

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

1.
BK Lvice Litoměřice
0
2.
USK Praha
0
3.
SLUNETA Ústí nad Labem
0
4.
Sokol Kladno
0
5.
BK Levhartice Chomutov
0
6.
BC Slaný
0
7.
Válečnice Děčín
0

Tréninky

pondělí
Petřiny 18:30-20:00
úterý
Petřiny 17:00-18:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Vendula Pouchová
Filip Slavíček