4.3.2024

V sobotu jsme vyrazili za odloženým utkáním do Sokolova. Po úvodních zmatcích a změnách času začátku utkání, jsme zahájili 1q neúspěšným rozskokem a hned v prvním útoku jsme inkasovali první body. Od začátku bylo jasné, že toto utkání bude velmi bolet a bude nás stát hodně sil. Hráčky Sokolova jsou výrazně silovější a pod košem vyšší a tak bude každý souboj o míč velmi fyzicky náročný. Nevím, jestli jen toto bylo rozhodujícím faktorem v hlavách našich hráček, nebo i strach z neznámého soupeře, dlouhá cesta a cizí prostředí, nebo dokonce strach z toho, že bychom měli a chtěli vyhrát, nám v každém venkovním utkání neskutečně svazuje ruce a úplně mění styl hry, kterou chceme hrát a na kterou se připravujeme v trénincích. 

     Z pětice hráček, které byly na hřišti snad vždy chtěly opravdu hrát a bojovat max. 3 hráčky. Celý zápas nám chyběla chuť a motivace bojovat. Místo rychlého přechodu na útočnou polovinu jsme neustále hrály do postavené obrany, zatažené těsně kolem vymezeného území a tím jsme si neskutečně ztěžovaly vlastní útok. Holky nesplnily jediný pokyn trenérů, úplně vypustily jak obranné tak útočné doskakování a v druhém poločase úplně vypustily vše na co jsme se připravovali a vystřelily neskutečné množství naprosto nepřipravených a těžkých střel z dálky. 

Bohužel jsme toto utkání absolutně nezvládli a naprosto zaslouženě prohráli 57:41.

      Myslím, že toto bylo asi nejtěžší utkání, které jsme zatím odehráli. A bohužel vůbec ne fyzicky, ale spíš po stránce týmové. Většina hráček rezignovala na celou týmovou hru, vzájemně se nepovzbudily, už při rozcvičení nebyly ochotné se soustředit na dobré zakončení a rozběhnout se.  S nezájmem se rozhýbaly a to vše se přeneslo i do zápasu. 

      Věřím, že jsme se tímto zápasem dostali na dno, ze kterého se odrazíme a dokážeme se z toho oklepat, poučit a posunout zase o kousek dál….

 

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

14.
zář
USK Praha
Válečnice Děčín
15.
zář
USK Praha
SLUNETA Ústí nad Labem

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

1.
BK Lvice Litoměřice
0
2.
USK Praha
0
3.
SLUNETA Ústí nad Labem
0
4.
Sokol Kladno
0
5.
BK Levhartice Chomutov
0
6.
BC Slaný
0
7.
Válečnice Děčín
0

Tréninky

pondělí
Petřiny 18:30-20:00
úterý
Petřiny 17:00-18:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Vendula Pouchová
Filip Slavíček