8.1.2024
2X vítězně

Úspěšný víkend za sebou mají hráčky U17 B. V sobotu jsme  si lehce poradily s Litoměřicemi a v neděli jsme zvítězily v přímém souboji o 2 místo v tabulce s Tygřicemi Praha.

 

V sobotu holky vlítly do zápasu s nadšením, výborně fungovala i obrana, soupeři jsme v první čtvrtině dovolily dát jen 2 body. Hrálo se kolektivně, jen nás mohly trápit neproměněné jasné šance z podkoše, ale i tak jsme zvítězily vysoko 93:22.

 

V neděli v poledne nás čekal těžší zápas, přímý souboj o druhé postupové místo v tabulce, kde jsme potřebovaly zvítězit o 6 bodů, protože na půdě soupeře jsme prohrály o 5 bodů. Již úvod zápasu jsme zjistily, že to nebude lehký zápas, nedařilo se nám odstavovat hráčky v útoku na doskoku a ty nás trestaly jednoduchými koši po doskoku a i návrat v obraně jsme si občas nepohlídaly a soupeř trestal z rychlého protiútoku.

V první čtvrtině jsme prohrávaly rozdílem 12ti bodů. Ale nedaly jsme hlavy dolů a především zlepšily obranu a bod po bodu jsme stahovaly soupeřův náskok. V poločase jsme prohrávaly již jen rozdílem 4 bodů. Ve třetí čtvrtině jsme se soupeři stále přibližovaly, ale stále, když už jsme byly nadosah a mohly skóre srovnat nebo jít dokonce do vedení, tak jakoby by byl koš zakletý, míč poskakoval na obroučce a vyklouzl. Na konci třetí čtvrtiny jsme se poprvé dostaly do vedení, vedly jsme o 2 body. Ve čtvrté čtvrtině se skóre neustále měnilo jak na houpečce, ani jeden tým nedokázal odskočit. Až ve 4té minutě holky zabraly a potrestaly soupeře 4mi koši z rychlého protiútoku a potvrzením vybojovaného vítězství krásnou střelou za 3 body. Pro diváky myslím krásný zápas, i když si tentokrát minutově nezahrály všechny hráčky stejně, tak jako víceméně ve všech ostatních zápasech, tak žila s holkami na hřišti celá lavička a kterákoliv hráčka šla na hřiště, tak na ní bylo vidět odhodlání bojovat pro tým, který hrál dobře týmově. Nyní nás čekají za 14 dní poslední dva zápasy základní skupiny a pak se soutěž rozdělí a nás bude čekat měření sil s dalšími týmy z Moravy.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

21.
zář
USK Praha B
KP Brno B
22.
zář
USK Praha B
Vlčice Žďár

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

1.
Studánka Pardubice
0
2.
Basket Slovanka
0
3.
USK Praha B
0
4.
BC Kolín
0
5.
BC Vysočina
0
6.
BC Benešov
0
7.
KP Brno B
0
8.
Vlčice Žďár
0

Tréninky

Trenéři

Lucie Zeithammerová
Lucie Luxová