2.7.2020
Nedohraná, ale přesto úspěšná sezóna.

V letošní sezóně, kterou jsme zahájily jako úplně první již v polovině září, se družstvo starších žákyň doplnilo o Simču Pazourkovou a Káju Tomanovou. I přes společné soustředění byla zpočátku vidět velká nesehranost hráček. Některé chodily již trénovat s extraligou U17 a společných tréninků před začátkem bylo málo. Po prvních šesti utkáních a bilanci 3:3 to vůbec nevypadalo dobře s pomýšlením na postup do extraligové části soutěže. Pak se ale vše změnilo a před Vánocemi jsme si zajistily bezpečný postup ze třetího místa v základní skupině za týmy Hradce Králové a Sadské. Zápas od zápasu byla vidět větší jistota v zájemné důvěře na hřišti, spolupráci a začaly se bodově prosazovat všechny hráčky.

Po Vánocích jsme zahájily boje v extraligové skupině, kde jsme si moc dobře uvědomovaly kvalitu soupeřek a v některých zápasech nám to až příliš svazovalo ruce (např. zápas s BŠ Tygři Praha). V této skupině byl každý zápas velmi náročný a vítězství tedy velmi cenné. Podařilo se nám ve velmi náročném utkání porazit Plzeň na jejich půdě. Doma jsme si poradily jednoznačně s Prostějovem a znovu porazily Plzeň. Zárověň jsme si ale připsaly zbytečné porážky (Karlovy Vary doma i venku, Kyjov a KP Brno venku), které by nás nejspíše stály postup do finálové osmičky, ale to už jsme se bohužel nedozvěděly.

Závěr sezóny nám přerušila pandemie Koronaviru a stejně jako všichni ostatní i my musely zůstat doma.

Pro mne i ostatní trenérky to bylo o to mrzutější, že s tímto družstvem dál pokračovat nebudeme a takový konec si nikdo z nás nepředstavoval.

Přesto, že sezóna nebyla dohrána a postup na MČR by nám nejspíš utekl, si holky zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené výkony, za nasazení a obrovskou snahu. Myslím, že jsme se během této sezóny posunuly zase o pořádný kus dopředu.

V září na nás nezapomeňte a přijďte holky podpořit ať budou hrát EX U17 nebo DL U17.

Těšíme se na vás.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

26.
dub
USK Praha
SBŠ Ostrava

Výsledky

14.
dub
38
79
Basket Slovanka
USK Praha
13.
dub
37
78
Tygři Praha
USK Praha

Tabulka

1.
USK Praha
28
2.
ŠBK P-H Sadská
25
3.
BK Strakonice
24
4.
Tygři Praha
21
5.
DBaK
19
6.
HB Basket
18
7.
BK Lvice Litoměřice
17
8.
Basket Slovanka
16

Tréninky

pondělí
Petřiny 18:00-19:30
úterý
Petřiny 16:30-18:00
čtvrtek
Petřiny 18:00-19:30
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Lucie Zeithammerová
Lucie Luxová