19.6.2023
Od čtvrtečního dopoledne jsme se zapojili do turnaje BPG ve sportovním areálu Řepy. V prvním zápase jsme narazili na tým z Kralup, který jsme jednoznačně porazili (31:14). Jako vstup do turnaje byl tento zápas velmi dobrým losem, protože tým Kralup je velmi mladý a my si mohli vyzkoušet vše, na co jsme se v tréninku připravovali.

V druhém zápase od 20.30 jsme se potkali s týmem z Polska. I díky malému počtu protihráček se nám podařilo i tohoto soupeře převálcovat a vyhráli jsme( 30:18.)V obou zápasech nastoupily všechny hráčky z lavičky a velmi dobře se zapojily.
     V pátek ráno nás čekalo velmi těžké utkání proti rumunskému týmu, který vynikal individuálními dovednostmi svých hráček. Díky kvalitnímu výkonu v útoku a dobré obraně se nám podařilo i tento zápas dotáhnout do vítězného konce.( 40:34). Konec utkání byl velmi náročný a rozhodovala každá chyba na obou stranách hřiště.
     Druhý páteční zápas byl hodně vyhecovaný, tvrdý a emotivní, protože jsme soupeře vůbec nechtěli vpustit do hry a snažili jsme se jim nedat ani kousíček prostoru. Díky skvělé obraně jejich klíčové hráčky se nám podařilo Spartu vyřadit z jejich standardní hry a tím získat vítězství (38:19).
     Sobotní den jsme zahájili utkáním se sesterským týmem USK U12 - těžké utkání, protože holky se doplňují a některé tréninky i společně pracují. Zápas byl velmi pohledný, plný pěkných zakončení na obou stranách. Na konci utkání se projevila větší síla a výška na naší straně a tak zápas skončil též naší výhrou (39:29).  Tímto vítězstvím jsme si zajistili postup do finále, které se hrálo v neděli na Královce.
     Ve finále jsme nastoupili opět proti týmu z Rumunska. Tento zápas byl bohužel úplně jiný, než ten předchozí. Holky se nechaly rozhodit halou a atmosférou, která zde panovala. Projevila se i únava a my nebyli schopni předvést stejně bojovný výkon jakým jsme se prezentovali celý turnaj. Soupeřky byly všude dřív, lépe doskakovaly a byly výrazně bojovnější. Díky tomu jsme finálové utkání prohráli (30:13), ale z haly jsme odcházeli s hlavou nahoře a pyšné, protože druhé místo považujeme za obrovský úspěch a motivaci do další práce.
     Moc bychom chtěli poděkovat všem hráčkám, daly do turnaje vše.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

není žádná tabulka

Tréninky

úterý
Modřany 16:00-17:30
středa
Modřany 17:30-19:00
pátek
Petřiny 15:30-17:00

Trenéři

Lucie Luxová
Alena Petlanová