16.5.2022
MČR den druhý
Mistryně ČR U13 2021/2022
Mistryně ČR U13 2021/2022

 V  sobotu 14.5. nás po vítězství ve skupině D, čekal zápas proti Slavoj Litoměřice, který skončil na druhém místě ve skupině B. Zápas se od začátku vyvíjel v naší režii, šly jsme do zápasu s chutí, zvítězily jsme poměrně vysoko 69:34 a  dostaly jsme se do semifinále, kde nás v posledním sobotním zápase čelala SBŠ Ostrava.

Proti SBŠ Ostrava jsme se v úvodu trápily v útoku, zvykaly jsme si na trvdou obranu po celém hřišti. Měly jsme problémy v přechodu přes půlku. V druhé půli jako by nastoupil jiný tým. V obraně jsme také přitvrdily a soupeřovu těsnou, agresivní obranu jsme překonávaly rychlými brejky a soupeři nezbývalo nic jiného než nás faulovat. Zápas jsme dotáhly do vítězného konce poměrem 77:49 a byly jsme ve vysněném finále.

V neděli nás od 14 hodin čekalo finálové utkání proti Sokolu Hradec Králové. Na holkách bylo vidět opravdu velké odhodlání a chuť vyhrát, což u tohoto týmu je opravdu vždy. V první čtvrtině byl jasný úkol, ubránit soupeřovu hráčku č. 4 Dominiku Pencákocou, která byla stěžejní hráčkou v týmu Hradce Králové, o čemž svědčí jejích vstřelených 39 bodů v semifinálovém utkání proti Sadské. Bránila ji Sofia Robson a dařilo se jí to výborně, samozřejmě bez ostatních spoluhráček by to určitě nešlo. Po první čtvrtině jsme vedly nejtěsnějším rozdílem 15:14. Ve druhé čtvrtině se nám podařilo díky rychlému přechodu a zakončení "rychlonožky" Báry Čálkové a výbornému nasazení všech hráček v obraně, navýšit náskok a v poločase jsme vedly o 7 bodů - 24:17 a věděly jsme, že nic není rozhodnuto a soupeř se jen tak nevzdá. Ve třetí čtvrtině se nám opět podařilo víceméně eliminovat hráčku č. 4 a ještě k tomu navýšit náskok před poslední čtvrtinou na 11 bodů v poměru 38:27. Do poslední čtvrtiny jsme nevstoupily ideálně, byla vidět nervozita z toho, že by se to mohlo povézt a nechaly jsme si po naší ztrátě a nedůslednosti v obraně dát rychlé 3 body a bylo zase o co hrát. Ale holky zabraly především v obraně a v útoku začaly hrát kolektivně a tím se dostaly k lehkým střelám z podkoše a pomalu navyšovaly náš náskok, kdy soupeř už tak trochu rezignoval. Nakonec jsme dopsaly pohádku se šťastným koncem a zvítězili jsme 60:36 a tím se staly v kategorii U13 Mistryněmi České republiky v sezóně 2021/22 a co je ještě na pováženou, že za celou sezónu tento výborně poskládaný tým nepoznal porážku. Holky děkujeme !!!!!! Jmenovitě : Adéla Kočárková, Livia Poláková, Sofia Robson, Mia Emes, Gita Čížková, Karolína Zíková, Anežka Misíková, Sofia Sovová, Barbora Luxová, Tina Formánková, Alžběta Jamburová, Karolína Novotná, Barbora Čálková, Natálie Christen, Ema Nováková a Alžběta Slechanová.

Nutno ještě zmínit individuální ocenění : hráčkami utkání se postupně staly : Barbora Čálková, Sofia Robson, Barbora Luxová, Anežka Misíková.

Hráčkou týmu se stala Barbora Čálková

Do All star pětky byla zařazena Ema Nováková

MVP celého mistrovství se stala Sofia Robson.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

14.
dub
27
53
HB Basket
USK Praha
14.
dub
10
80
Jižní Supice
USK Praha

Tabulka

1.
BK Studánka Pardubice
46
2.
Tygři Praha
44
3.
USK Praha
44
4.
Basket Slovanka
38
5.
HB Basket
38
6.
BK Kralupy junior
33
7.
BC Wizards
30
8.
Jižní Supice
27
9.
PORG Basket
24

Tréninky

úterý
Modřany 16:00-17:30
středa
Modřany 17:30-19:00
pátek
Petřiny 15:30-17:00

Trenéři

Vendula Pouchová
Filip Slavíček