8.5.2017
Od pátku 5.května až do neděle 7.května jsme se zúčastnili očekávaného vyvrcholení letošní sezóny - Národního finále starších minižákyň v Litoměřicích. Dvanáct nejlepších družstev z celé republiky bylo rozděleno do čtyř skupin po třech. Naše skupina C byla dost vyrovnaná. Spolu se ŠBK Saská a SŠMH Brno jsme se měli poprat o co nejlepší umístění ve skupině, abychom si zajistili postup a „lepšího“ soupeře pro čtvrtfinále.

Do prvního zápasu proti Vosám ze Sadské jsme nastoupili s výborným nasazením. Soupeřky, které už dobře známe jsme snadno přehráli především díky agresivní obraně, nájezdům jedna na jedna, povedené střelbě z dálky( i tři body) a hlavně díky odhodlání.

Konečné skóre: 66: 32
Body: Černá, Petlanová a Durdová10, Balážová 8, Vojtová 7, Přibylová 6, Čechová 4,  Burdová 3, Kačírková, Seifertová a Nekolná 3, Medová 1
Trestné hody: 17/5
Nejlepší hráčka utkání: Majda Černá

Druhý zápas proti Žabinám už bohužel tak radostný nebyl. Špatně jsme doskakovali, nebrali jsme na záda a v obraně 1 na 1 jsme se nechávali obehrát hned v první kroku. V útoku jsme volili špatné zakončení (příhry na malou hráčku pod koš proti vyšší obránkyni) nebo jsme příliš brzo a unáhleně stříleli z dálky. Brno bylo hratelným soupeřem, ale především díky své větší chuti po vítězství nás porazilo o 15 bodů.

Konečné skóre: 37: 52
Body:  Petlanová 8, Durdová a Černá 7, Nekolná 5, Kačírková 3, Přibylová , Petráková a Burdová 2, Vojtová 1
Trestné hody: 15/6
Nejlepší hráčka utkání: Karča Petlanová

Kvůli druhému místu ve skupině nás čekali ve čtvrtfinále vítězky skupiny A (Hradec Králové, OSK Olomouc a Slovan Litoměřice), kterými byly podle očekávání hradecké lvice. Přestože jsme věděli, že tento soupeř je velice zkušený a oproti ostatním družstvům herně o hodně “napřed”, chtěli jsme se poprat o dobrý výsledek. I přes snahu a bojovnost některých hráček jsme ale Hradci  vítězství příliš neztížili. Ztráceli jsme zbytečné míče a skoro dobrovolně jsme je soupeřkám odevzdávali do rukou. Na konci zápasu se ukázalo, že nejsme zatím schopné postavit se těžšímu soupeři beze strachu a zachovat si chladnou hlavu..

Konečné skóre: 29: 78
Body:  Balážová 7, Nekolná 5, Seifertová a Přibylová  4, Petlanová 3, Černá, Kačírková a Zídková 2
Trestné hody: 15/7
Nejlepší hráčka utkání: Emma Medová

Kvůli prohře nad Hradcem jsme spadli do spodní skupiny bojů o 5. - 8. místo.
Prvními soupeřkami byli děvčata z DBaK Plzeň, proti kterým jsme chtěli napravit náš herní projev ve čtvrtfinále a předvést větší nasazení. Bohužel to byl ale náš úplně nejhorší zápas. Na hřišti rozhodně nebylo vidět družstvo, které známe. Od první minuty jsme sice měli nad soupeřkami navrch, ale totálně jsme postrádali dravost o balon a agresivitu v obraně. Přišlo nám, že holky přistupují ke slabšímu soupeři laxně, nebrání na 100% a vůbec nemají radost ze hry. Přestože jsme zvítězili o 35 bodů, pocity po zápase připomínaly spíš zklamání než uspokojení po vyhraném zápase.

Konečné skóre: 70:35
Body: Durdová 9, Balážová , Černá, Kačírková a Nekolná 8, Burová 7, Petlanová 6, Přibylová  5, Čechová 4, Vojtová, Petráková a Zídková 2, Seifertová 1
Trestné hody: 19/12
Nejlepší hráčka utkání: Klára Balážová

V neděli ráno od 9:00 nás čekalo poslední utkání a to boj o 5. místo. O soupeřkách z Ústí nad Labem jsme věděli, že nám vítězství nebudou chtít jen tak odevzdat a budou bojovat do posledních vteřin. Přesně to ukázali v zápase s domácím týmem z Litoměřic, který prohrávali již o více než 15 bodů a dokázali ho otočit a vyhrát. V zápase se nám povedlo několik pěkných akcí “hoď a běž” a asistencí na podkošovou hráčku, ale závěr utkání byl nakonec drama. Sluneta obdivuhodně ukázala, že se opravdu nikdy nevzdává a v poslední čtvrtině na nás zatlačila a začala stahovat náš 13ti bodový náskok. My jsme naopak začali panikařit,  špatně se uvolňovat, ztrácet balony a několikrát jsme nedokázali přejít ani na útočnou polovinu. Přestože jsme v 8 minutách dali pouze 6 bodů, vítězství jsme nakonec udrželi.

Konečné skóre: 29: 78
Body: Černá 14, Nekolná 7, Burdová 6, Durdová 5, Petlanová a Přibylová  4, Medová  a Vojtová3, Balážová a Kačírková 2
Trestné hody: 23/8
Nejlepší hráčka utkání: Mariana Přibylová

Celý turnaj v Litoměřicích byl pro nás obrovskou zkušeností a snad i motivací ke zlepšení. Přestože náš výkon rozhodně nebyl vždy uspokojivý, jsme velice rádi, že jsme turnaj ukončili vítězstvím a 5. místem v České republice. Holky si turnaj užily i přes utrpěné bolístky a únavu a to hlavně díky pestrému programu mistrovství a výborné organizaci ze strany Litoměřic.

Nakonec, ale ne v poslední řadě, patří velké díky všem rodičům. Ti nás podpořili nejen na tomto turnaji, ale dělají to s velkým úsilím a nadšením po celý rok a snad v tom budou i nadále pokračovat.☺

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

14.
dub
27
53
HB Basket
USK Praha
14.
dub
10
80
Jižní Supice
USK Praha

Tabulka

1.
BK Studánka Pardubice
46
2.
Tygři Praha
44
3.
USK Praha
44
4.
Basket Slovanka
38
5.
HB Basket
38
6.
BK Kralupy junior
33
7.
BC Wizards
30
8.
Jižní Supice
27
9.
PORG Basket
24

Tréninky

úterý
Modřany 16:00-17:30
středa
Modřany 17:30-19:00
pátek
Petřiny 15:30-17:00

Trenéři

Vendula Pouchová
Filip Slavíček