14.4.2017
Ve čtvrtek a v pátek 13.-14. dubna jsem vyrazili do Strakonic, kde nás čekala tři přátelská utkání. Ve čtvrtek od 18. hodin jsme sehráli zápas proti dívkám U13 ze Strakonic a v pátek jsme se v rámci velikonočního turnaje utkali kromě dívek Strakonic i s chlapci z Jindřichova Hradce

První utkání proti Strakonicím jsme začali trochu unaveně a bez nasazení. Soupeřky naopak nastoupily s agresivní obranou, kterou nás přinutily hned k několika zbytečným ztrátám. Chybovali jsme i v obranném doskoku. Nebrali jsme soupeřky důsledně na záda a nechali jsme je dostat se snadno před nás. Přesto po prvních osmi minutách byl stav vyrovnaný - 10:10.

Při přechodu na útočnou polovinu na nás soupeřky hrály zdvojení, které nás zpočátku zaskočilo a opět jsme ztráceli balony.  Menším hráčkám dělalo problémy přihrát si přes zdvojení a zbytek družstva se příliš dobře neuvolňoval. Uvoňovali jsme se daleko od koše a proto jsme v útoku museli vynaložit mnoho sil. Oproti soupeřkám jsme byli málo agresivní a nebojovali jsme dostatečně pod košem. Přestože počet ztrát byl opravdu velký, podlehli jsme o 3 body Strakonicím , které vloni na Mistrovství republiky obsadily druhé místo. Konečné skóre bylo 35:38.

V pátek od 9:00 hodin jsme hráli proti chlapcům z Jindřichova Hradce. Kluci důrazně najížděli do koše a získavali si naše fauly. Holky se ale praly statečně. Zahajovaly výborně rýchlý protiútok příhrou a v útoku zahrály několikrát krásně „hoď a běž“. Po doskoku holky hrály více v klidu a s rozvahou. Nejdříve se podívaly, co se okolo nich děje a kde jsou obránci, a teprve pak zahajovaly útok. V postupném útoku se navzájem hledaly a pěkně si přihrávaly. Dlouhé hráčky mohly díky dobrému útočnému doskoku hned zakončovat nebo balón vyhodit a umožnit nám další postupný útok. Bohužel ke konci zápasu jsme udělali během krátké chvilky tři ztráty a z nich dostali zbytečně tři koše. Prohráli jsme o 6 bodů -  41: 47.

Během naší jednozápasové  „pizza pauzy“ Strakonice hravě přehrály chlapce z Jindřichova Hradce a nás čekala strakonická odveta.

Holky od první minuty vyvinuly výborný tlak na míč. Přesvědčily se, že bojovnost a agresivita v obraně se vyplatí. Získaly hned několik míčů a jednoduše zakončovaly z rychlého protiútoku. Z výborné obrany vyplynul i snazší útok a po první čtvrtině jsme vedli 17:6.

Soupeřky se ale jen tak nevzdávaly a opět začaly v obraně zdvojovat. Několikrát jsme také ztratili balon hned při vyhození z autu, a to buď kvůli naší zbrklosti,nebo kvůli nepřesné přihrávce a nedůslednému uvolnění.

Hned jak jsme si ale ukázali, jak zdvojení řešit (tedy ne zbrklým driblingem s hlavou dolů k soupeři, ale příhrou na nabíhající hráčku do středu), neměli jsme už žádný větší problém. Holky se rvaly na zemi o každý sporný balon a několikrát jsme ho také získali. Zápas jsme vyhráli 11 bodů 34:45 a Strakonicím jsme tak vrátili čtvrteční prohru.

Přátelská utkání nám opět pomohla nabrat zkušenosti. A proti neznámému soupeři  si mohlo zahrát všech 16 hráček,  které jely do Strakonic.

Velké díky patří všem zúčastněným tatínkům - řidičům za zajištění dopravy a za přípravu svačin. J

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

14.
dub
27
53
HB Basket
USK Praha
14.
dub
10
80
Jižní Supice
USK Praha

Tabulka

1.
BK Studánka Pardubice
46
2.
Tygři Praha
44
3.
USK Praha
44
4.
Basket Slovanka
38
5.
HB Basket
38
6.
BK Kralupy junior
33
7.
BC Wizards
30
8.
Jižní Supice
27
9.
PORG Basket
24

Tréninky

úterý
Modřany 16:00-17:30
středa
Modřany 17:30-19:00
pátek
Petřiny 15:30-17:00

Trenéři

Vendula Pouchová
Filip Slavíček