15.6.2020
O víkendu se v Olomouci uskutečnil vzdělávací program pro trenéry mládeže pořádaný Českou basketbalovou federací a i klub USK Praha tam měl své zastoupení. Pětice našich trenérek během tří dnů absolvovala 7 teoretických přednášek a 3 praktické tréninky, zaměřené na problematiku basketbalové i všestranné sportovní přípravy hráčů a hráček.

V pátek byl trenérský seminář zahájen dvěma přednáškami, které se zabývaly především psychologickou stránkou mladých hráček. Trenérky získaly mnoho informací například o problémech, které by mohly jejich hráčky trápit a také spoustu užitečných rad, jak si s těmito problémy poradit.

Sobotní program už byl více zaměřen na basketbal a byl plný nových informací například o základních dovednostech ve hře 1 na 1, o vlivu vizuálního systému na výkon sportovce nebo o zábavných formách protahování a rozcvičování.

V neděli se trenérky do programu samy zapojily a vyzkoušely si spoustu her a soutěží, které se věnovaly zlepšení reakční rychlosti a tréninku basketbalových a dalších sportovních dovedností.

Celý víkend byl pro všechny trenérky velmi přínosný a získané informace a zkušenosti určitě využijí ke zlepšení tréninků svých hráček.

USK Futures PRAHA

Tréninky

pondělí
U Krčského lesa 15:00-16:00
pondělí
Modřany 15:30-16:30
středa
U Krčského lesa 15:00-16:00
středa
Ohradní 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 15:30-16:30
pátek
Ohradní 15:30-17:00

Trenéři

Gábina Sklenaříková
gsklenarikova@seznam.cz
Monika Hradilová
Lenka Hradilová
Vítek Sklenařík