12.5.2018
O víkendu proběhl Národní festival U11

Děvčata kategorie U11 se zúčastnila Nárorního Festivalu U11 pořádaného družstvem Basket Slovanka. Celkem se zúčastnilo 7 týmů - Slovanka, BŠ Praha, Valašské Meziříčí, Karlovy Vary, Klatovy, Říčany a USK Praha.

Hrálo se každý s každým, tak že od pátku jsme sehráli celkem 6 zápasů.

V pátek jsme hráli proti domácí Slovance. Zápas nejde popsat jinak než  trápením se samy se sebou. Kolikrát jsem si připadala jako kdyby se tým dal dohromady až na tento turnaj a ne že spolu odehrál povedenou sezónu. V zápase jsme sice nakonec o 2 body zvítězily, ale předvedená hra mě nepotěšila.

V sobotu jsme proti BŠ Praha pokračovaly ve stejném duchu jako v pátek. Trápení, trápení, trápení. Proti BŠ jsme v sezóně odehrály 3 zápasy  a neberu, že jsme ve všech zvítězili, ale beru naší kolektivní hru v obraně i v útoku. A tady jako by jsme na vše zapoměli. Zápas jsme prohráli a hlavně předvedená hra byla velice rozpačitá.

Další sobotní zápas proti Valmezu vypadal na začátku, že jsme se konečně dostali do tempa, do zápasu jsme vlétli a vedli 14:0, ale postupem času, jsme se dostali opět k nevýrazné, málo bojovné hře v obraně, v útoku jsme se neviděli. Zápas jsme nakonec vyhráli o 3 body, ale ke spokojenosti bylo daleko.

Poslední sobotmí zápas proti Karlovým Varům. V zápase jsme se bodově drželi na dostřel ještě i po třetí čtvrtině, kde jsme sice soupeři v poslední půl minutě 2x po vyhození z autu přihráli míč rovnou do ruky a soupeř se dvěmi rychlými, lehkými koši z podkoše dostal do vedení o 4 body. Stále jsmem věřila, že zápas zvládneme, ale poslední čtvrtina opět byla ve znamení zmaru. V obraně jsme jen vypichovali balóny, nebyli jsme ochotné bránit "na nohách" a soupeř si najížděl do koše jak se mu chtělo. Zápas jsme nakonec prohráli rozdílem15 bodů.

V neděli nás v prvním zápase čekaly Říčany, soupeř, kterého známe z PP U11. Zahráli si s chutí mladší hráčky, zápas jsme vyhráli velkým rozdílem, tak jako v PP.

V posledním zápase celého turnaje nás čekaly Klatovy, které v ránním  zápase potrápily  BŠ Praha(nakonec prohrály o 3 body). Obě družstva jsme měly prozatím 2 prohry, tak to byl přímý souboj o bronzovou medaili. Do zápasu jsme poprvé z celého turnaji nastoupili koncentrovaně a od začátku byla vidět naše touha vyhrát. Na soupeře jsme vlétli a  v poločase jsme vedli rozdílem 15ti bodů. I v druhém poločase jsme předváděli konečně kolektivní výkon v obraně i útoku, předvedená hra se divákům- rodičům musela líbit, škoda jen, že jsme takhle nehráli po celý turnaj, ale je vidět, že to jde..... :o). Turnaj jsme si opravdu užili - ve volných chvílích jsme navštívili cukrárnu a zažili spousty zábavy na školním hřišti.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

6.
dub
60
7
USK Praha
BK Studánka Pardubice
6.
dub
16
72
BK Studánka Pardubice
USK Praha

Tabulka

1.
Tygři Praha
39
2.
HB Basket
37
3.
Basket Slovanka
31
4.
USK Praha
29
5.
BK Studánka Pardubice
24
6.
BA Sparta
20

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Barbora Schambergerová
Monika Hradilová