19.10.2015

17.-18.10.2015 první turnaj PP U11

O víkendu jsme odehrály první turnaj Pražského Přeboru U11.

V sobotu jsme hrály 2 zápasy v hale na Slávii se Sartou a se Slávií.

První zápas se Spartou Praha jsem začaly bojácně, ale hlavně špatnou obranou nás soupeř trestal lehkými koši a my jsme se nedokázaly prosadit. Po první čtvrtině jsme prohrávaly 18:2 a bylo co dotahovat. Ve druhé čtvrtině jsme začaly skóre stahovat především díky dvojici Mariánka- Karča, které předvedly i spoustu hezkých akcí hoď a běž a tuto čtvrinu jsme vyhrály 2:14. V druhé půli jsme se snažily soupeřův náskok stáhnout, ale přiblížily jsme se jen na rozdíl 6 bodů. Pak jsme začaly opět kupit chyby v obraně , Karča se dostala do problémů s fauly(4) a soupeř nás trestal lehkými koši. Zápas jsme prohrály 38:50.

Druhý zápas proti nováčkovi soutěže byl přínosem pro všechny naše "nováčky", mohly se více zapojit do hry a vyzkoušet si proti méně zkušenému soupeři, že se nemusí bát driblovat. Tento zápas jsme vyhrály 79:8.

V neděli jsme hrály v Horních Počernicích.

První nedělní zápas jsme sehrály proti Horním Počernicím. Soupeř, loňský nováček soutěže posílen 4 hráčkami Proseka nás přehrával naší nedůsledností a špatným postavením v obraně. Trápily nás také časté ztáty a soupeř nás trestal rychlým protiútokem. V útoku jsme se špatně prosazovaly proti soupeřově obraně, kdy když už jsme se prosadily ve hře 1 na 1 a obešly jsme svoji hráčku, tak jsme narazily na další hráčku, která téměř pokaždé stála připravená, odstoupená ve vymezeném území a my si s tím nedokázaly poradit. Tento záapas jsme prohrály 48:79.

Druhý zápas proti Basketbalové škole Praha byl basketbalově pohlednější, soupeř nás trestal naší nedůsledností v obraně, kdy oni hrály hoď a běž a my jsme se uspokojily tím, že jsme ubránily svoji hráčku a myslely si, že tím pro nás obrana skončila a zůstaly jsme stát a nepohlídaly si sbíhajících hráček . Tím jsme dostávaly lehké koše. Zápas jsme prohrály 27:57

O tomto prvním víkendu jsme zjistili, že nás čeká těžká práce v tréninku  a to především na obraně, kde musíme zapracovat na obranném postavení(není se co divit, pro velkou část družstva to byly první zápasové zkušenosti), kde některé hráčky stále ještě stojí úplně obráceně a tím dovolíme soupeři dávat lehké koše. A na ochotě v obraně zrychlit, předběhnout hráčku a zastavit ji v obranném postavení a né vedle ní vyklusávat. Takže hurá do tréninku, je co zlepšovat :o). Lucka

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

6.
dub
60
7
USK Praha
BK Studánka Pardubice
6.
dub
16
72
BK Studánka Pardubice
USK Praha

Tabulka

1.
Tygři Praha
39
2.
HB Basket
37
3.
Basket Slovanka
31
4.
USK Praha
29
5.
BK Studánka Pardubice
24
6.
BA Sparta
20

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Barbora Schambergerová
Monika Hradilová