17.12.2014

O víkendu jsme odehrály další 4 zápasy PP U11.

V sobotu nás čekali soupeři z Počernic a Slovanka.

Zápas proti Počernicím probíhal od začátku v naší režii, schutí jsme zakončovaly rychlé protiútoky po ziscích v obraně. USK- Počernice 74:4 : Balážová, černá 18, Petlanová 14, Seifertová 10, Čechová 8, Přibylová, Nekolná 2.

Zápas se Slovankou byl již trochu svižnější a náročnější v obraně neěkterých zkušenějších hráček Slovanky, ale i ty jsme dokázaly kolektivní obranou uhlídat a dobrými přihrávkami jsme se dostávaly k "lehkým" košům z rychlých proitiútoků. USK Praha - Slovanka  76:38 : Petlanová 22, Černá 20, Balážová 18, Čechová 8, Nekolná 6, Seifertová 2.

V nedělních zápasech nás čekali zkušenější soupeři.

V prvním nedělním zápase s Basketbalovou školou jsme měly na rozdíl od sobotních utkání problémy s přihrávkami, kolikrát jsme se samy zahnaly nepřesnými přihrávkami do úzkých a darovaly jsme soupeři možnost k zakončování. Nelíbil se mi ani návrat do obrany, kdy se většinou vracel jedna hráčka a ostatní za ní vyklusávaly. Ale i tak jsme si vítězství pohlídaly. BŠ Praha - USK Praha 48:58 : Balážová 15, Kačírková 12, Černá 11, Čechová 7,Seifertová 6, Nekolná, Petlanová 3, Přibylová 2, Vojtová 1.

Poslední soutěžní zápas v tomto roce jsme odehrály proti Proseku. Na některých hráčkách byla vidět již únava z předchozích 3 zápasů, ale byla zde již opět vidět kolektivnější hra, kde jsme dobrými přihrávkami nacházely volné hráčky pod košem. USK Praha - Prosek 74:46 . Černá 16, Kačírková 15, Balážová 12, Seifertová, Čechová 11, Nekolná 3, Petlanová, Vojtová, Přibylová 2.

Celkově víkend hodnotím kladně. ve všech zápasech dobře zahrála Klárka(naběhala toho opravdu dost, dobře bránila a prosazovala se ve všech zápasech i střelecky, do soupeřovy obrany pronikala pěknými nájezdy a prosadila se i střelbou kolem bedny),Majda se také začala více střelecky prosazovat a i v obraně byla velmi platnou hráčkou. Karča v sobotu byla aktivní, byla střelecky hodně vidět a líbily se mi její nájezdy se zakončením přes hlavu a i v obraně udělala pokrok, kdy již jen nevypichuje balón, ale snaží se stíhat hráčku čistě na nohách (v neděli střelecky dost odpočívala :o))).Nikča měla občas také světlé chvilky především v útoku, v obraně bylo vidět s přibývajícími zápasy, že se únava se načítala často se nestíhala vracet včas do obrany. S nedělní přítomností Hanky na hřišti (ikdyž jsem ji hodně šetřila :o)) ) vždy přišla jistota a klid v rozehrávce a přidala i důležité koše z nájezdů v pravý čas. Ema Čechová se především v neděli také blýskla některými pěknými nájezdy, zde musíme zapracovat hlavně na technice driblinku, aby nekoukala na balón a měla tím větší přehled o volných spoluhráčkách. Mariánka P. je takovej neúnavnej čertík, který doběhne téměř nemožné, v obraně se občas zapomene apak to "hasí svojí rychlostí, tady musíme také zapracovat na odstranění kroků po převzetí přihrávky a budu od ní chtít častější pokusy o zakončení. Velmi oceňuji přístup Julči N., která kůli zlomenému palci a nemoci nebyla téměř měsíc na tréninku, ale na zápasy dorazila a ikdyž ona sama cítila zejména v sobotu, že po 2 sprintech už nemůže a sotva lape po dechu, tak v neděli to bylo již mnohem lepší a byla platnou hráčkou. Do každého zápasu nastoupily všechny hráčky, což beru jako velké pozitivum pro získávání zkušeností a i "prckové"(Natálka P., Terezka N., Bára P. a Stela) a zářijová začátečnice Ema M. byly na hřišti potřebné, v obraně se iměly poprat o balón, ještě trochu větší odvahu v útoku, když se jim naskytne příležitost k driblinku nebo k zakončení :o).

Lucka

USK Futures PRAHA

Nadcházející utkání

6.
dub
BK Studánka Pardubice
USK Praha
6.
dub
USK Praha
BK Studánka Pardubice

Výsledky

3.
bře
40
34
Basket Slovanka
USK Praha
3.
bře
15
45
USK Praha
HB Basket

Tabulka

1.
Tygři Praha
36
2.
HB Basket
34
3.
Basket Slovanka
27
4.
USK Praha
25
5.
BK Studánka Pardubice
22
6.
BA Sparta
18

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Barbora Schambergerová
Monika Hradilová