17.11.2014

Další 2 zápasy Pražského přeboru U11

O tomto víkendu jsme odehrály další 2 zápasy Pražského přeboru U11. Byla to pro nás první větší zkouška, protože předešlé zápasy jsme vyhrály velmi snadno velkým bodovým rozdílem. na zápasy jsem se těšila, ikdyž již v týdnu jsem se dozvěděla, že kvůli nemoci nebude hrát Ema Čechová, říkal jsem si, že jednu hráčku by jsme měly být schopny zastoupit. Ale pak přišel páteční trénink a hned v začátku smolné zranění Julči Nekolné(zlomený palec u ruky) a už jsem tušila, že budeproblém zejména v podkošovém území. Což se také potvrdilo v prvním sobotním zápase proti BA Sparta. Do první základní pětky (s Klárkou, Karčou a Mariánkou H., které již nějaké zápasové zkušenosti mají, musely nastoupit Patricie, Natka K. a Terezka N., holčičky, které doposavaď čerpaly basketbalové zkušenosti v přípravce. Po první čtvrině bylo skóre 13:22 pro soupeře a my musely dotahovat. Po druhé čtvrtině byl stav především díky dobrému výkonu Hanky K. 26:32, pochvalu si Hanka zaslouží i v obraně, kdy ubránila nenjnebezpečnější hráčku soupeře Vydrovou. Ve třetí čtvrtině jsme zase bojovaly především samy se sebou (naší nezkušeností). Stav po třetí čtvrtině byl 38:54. Ve čtvrté čtvrině vzala Hanka opět zodpovědnost na sebe, díky ní a díkyagresivnější obraně jsme dotahovaly, ale do vítězného konce se nám zápas již dotáhnout nepodařil. Poslední čtvrtinu jsme vyhrály v poměru  18:9! Konečné skóre 56:63 pro soupeře. Body: Kačírková 23, Balážová 14, Petlanová 11, Černá 4, Vojtová, Seifertová 2.

Druhý, nedělní zápas proti HB basket.  Po první čtvrině jsme prohrávaly 7:12, ale stále jsme byly ve hře.Ovšem náš nesoustředěný nástup do druhé čtvrtiny dovolil soupeři velký bodový náskok, pochvalu zaslouží v obraně Klárka, která často ubránilav náběhu nejčastěji bodující hráčku soupeře Karasovou. Náš problém pokračovalve třetí čtvrtině po zraněníHanky. Ale musím pochvílit Terezku Vojtovou a Marianku Přibylovou, které na sebe musely vzít po zranění Hanky zodpovědnost a jejich některé nájezdy a obranné zákroky mě potěšily. Poslední čtvrtinabyla z hlediskanašeho výkonu a bojovnosti nejpovedenější, konečně začala Karča najíždět, Klárka dobře bránila, Majda s Mariánkou H. začaly také bojovat při doskocích a konečně se na to dalo koukat :o). Natálka Petráková, která se nám vrátila z dovolené(proto v sobotu nehrála) se ukázala jako velká bojovnice, vybojovala hodně balónů, ještě musíme zapracovat na útoku(ale na to máme ještě čas, když s basketem začala teprve v září :o))

Body: Petlanová 13, Kačírková 9, Balážová 6 , Přibylová 5, Černá 2, Vojtová 1.

Ikdyž jsme oba zápasy prohrály a ukázalo se, že musíme zapracovat především na obraně a uvolňování se pro míč, tak si myslím, že když budeme v kompletní sestavě, tak obě družstva ještě potrápíme :o))))

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

6.
dub
60
7
USK Praha
BK Studánka Pardubice
6.
dub
16
72
BK Studánka Pardubice
USK Praha

Tabulka

1.
Tygři Praha
39
2.
HB Basket
37
3.
Basket Slovanka
31
4.
USK Praha
29
5.
BK Studánka Pardubice
24
6.
BA Sparta
20

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Barbora Schambergerová
Monika Hradilová