11.6.2014

V termínu 25.4.- 27.4. jsme absolvovaly námi v Pražském přeboru vybojovaný Národní festival U11 (nejmladších minižákyň).

Pro většinu hráček to byla první větší zkušenost. Vyrážely jsme společně s družstvem HB basket již ve čtvrtek z Prahy.První zápas jsme odehrály v pátek proti družstvu z Javorníku, zápas jsme zvládly solidně. Soupeř se spoléhal v každé pětce víceméně na jednu hráčku, které (ou) se nám podařilo ubránit a my trestaly z rychlých protiútoků. USK - Javorník 66:36.

Druhý zápas jsme odehrály v pátek v podvečer proti Strakonicím. Strakonice hrály sympatický rychlý basket s rychlým přechodem do protiútoku přihrávkami a nám se je nepodařilo včas zastavovat, pomáhaly jim i naše časté ztráty. USK Strakonice 36:60.

V sobotu na nás ve čtvrtfinále čekal pozdější vítěz festivalu Sokol Hradec Králové. Proti Soklu jsme odehrály nejlepší zápas a podařilo se nám jej asi nejvíce potápit. V poločase bylo nerozhodné skóre 16:16, soupeř to ještě nezažil. Druhý poločas byl vyrovnaný, škoda v závěru neproměněných jasných šancí a vlastního koše Saáry,ale to se stane:o)))))), mohlo to být veselejší................. Nakonec USK Sokol Hradec Králové 33:41.

Prohrou v zápase se Sokolem Hradec Králové jsme se dostly do bojů o páté místo. Ještě v sobotu večer nás čekal Valosun Brno. Musely jsme se rychle přemístit do jiné haly. Vzduch by se tam dal krájet, hvizdy rozhodčích z jiných hřišť byly také trochu pletoucí,ale soupeř byl na tom stejně. Zápas byl na obou stranách nervózní a závěr jsme zvládly lépe a vvhrály jsme o koš. USK- Valosun Brno 47:45

Poslední zápas nás čekal v neděli ráno proti OSK Olomouc. Zápas jsme začaly velmi dobře, ale v druhé půli jsme se asi zalekly,že by jsme mohly vyhrát tak velkým rozdílem, přestalo se nám dařit v útoku a v obraně jsme nestíhaly. Nakonec jsme závěr zápasu zvládly a vybojovaly jsme hezké 5. místo.

Odpoledne proběhlo slavnostní vyhlášení(Sára Špelinová byla vyhlášena do All star turnaje) a pak jsme se vydaly na cestu domů, opět společně s družstvem HB basket. Cestu si holky náramně užily. Po celou cestu probíhala v autobuse diskotéka, takže se zpívalo a občas i tančilo :o)))). 

5. místo na festivalu je myslím pěkné, takže můžeme být celkově se sezónou spokojené , ale ke zlepšování je toho spousta:o))).Dál pracovat na tom, aby výkony byly vyrovnanější.

Teď jsou před námi prázdniny a na konci prázdnin od 23.8. do 30.8. odjíždíme na soustředění na Malou Skálu do krásného sportovního areálu, kde máme ideální podmínky k přípravě na příští sezónu.               

Lucka

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

6.
dub
60
7
USK Praha
BK Studánka Pardubice
6.
dub
16
72
BK Studánka Pardubice
USK Praha

Tabulka

1.
Tygři Praha
39
2.
HB Basket
37
3.
Basket Slovanka
31
4.
USK Praha
29
5.
BK Studánka Pardubice
24
6.
BA Sparta
20

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Barbora Schambergerová
Monika Hradilová