2.5.2022

O víkendu jsme vyrazily na mistrovství ČR kategorie U14 do Hradce Králové.

V pátek nás čekal tým SBŠ Ostrava. S tímto týmem jsme se nikdy neutkaly, takže jsme nevěděly co nás čeká. Do utkání jsme šly od záčátku s maximální soustředěností a vyplatilo se. Ukání jsme zvládly. Od začátkiu jsme vedly a během zápasu navyšovaly skóre. První krok na MČR jsme zvládly.

USK Praha - SBŠ Ostrava    73:31

V sobotu nás čekal největší favorit MČR a to domácí Hradec Králové. Opět začátek utkání jsme zvládly, hrály jsme svojí hru a to rychlý protiútok a v postupném útoku jsme hrály kolektivně. O poločase jsme ještě vedly o 9 bodů. První půlka z naší strany byla opravdu dle mých představ, hrály jsme pěkný bojovný basketbal. Ve druhé půlce zápasu jsme udělaly více chyb, hlavně nepřesné přihrávky a tým Hradce toho hned využil a dostal se na "koně" a trestal nás rychlými protiútoky. To bohužel v tomto vyrovnaném zápase rozhodlo a v semifinále jsme odešly poražené.

 

USK Praha - Sokol Hradec Králové    70:76

 

V neděli nás čekal boj o bronz a to s týmem Studánka Pardubice. Holky opět do zápasu nakročily správnou nohou, ale ve druhé čtvrtině jsme malinko stratily a v poločase jsme prohrávaly o 6 bodů. Ve třetí čtvrtině jsme ještě z posledních sil zabojovaly a opět jsem skóre vyrovnaly. Bohužel se nám zranila podkošová hráčka a nasbíraly jsme mnoho faulů a to v závěru rozhodlo. A asi na nás dolehlo težké utkání ze soboty a v závěru jsme už nedokázaly utkání obrátit.

 

USK Praha - Studánka Pardubice     62 :70

 

Skončily jsme na neoblíbeném 4.místě, jsme obrovsky zklamané. 4. místo jsme obrečely, ale s odstupem času se asi na tento výsledek budeme koukat pozitivně. Bylo to naše první MČR, poněvadž předchozí nám nedovolil covid a byl to pro nás obrovský zážitek, zkušenost. Skvělá atmosféra, vyrovnané zápasy, které rozhodují drobné chyby, obrovské zkušenosti pro hráčky atd.

Chci moc poděkovat rodičům, kteří nás tyto 3 dny mohutně povzbuzovaly a vytvořily skvělou atmosféru. Je to sport, život jde dál a my máme stále co zlepšovat, musíme makat dál a příští rok zkusíme znovu zabojovat o postup na MČR.

 

Lucka Luxová

trenérka týmu U14

 

USK Futures PRAHA

Nadcházející utkání

6.
dub
BK Levhartice Chomutov
USK Praha
20.
dub
USK Praha
BK Karlovy Vary

Výsledky

22.
bře
49
87
BK Karlovy Vary
USK Praha
17.
bře
66
64
USK Praha
Sokol Kladno

Tabulka

1.
TJ Sokol Nusle
17
2.
Sokol Kladno
15
3.
USK Praha
15
4.
BCM Sokolov
13
5.
BC Slaný
11
6.
BK Levhartice Chomutov
10
7.
BK Karlovy Vary
9

Tréninky

pondělí
Petřiny 16:30-18:00
úterý
Petřiny 18:00-19:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Lucie Pastýříková
Jiří Pastýřík