15.4.2018
O víkendu 14. a 15. dubna jsme sehráli poslední dvě ligová utkání před MČR mladších žákyň, které se bude konat 26. -29. dubna ve Strakonicích.

Sobotní utkání s Chomutovem jsme sice vyhráli velkým bodovým rozdílem a dali tak dárek k narozeninám Prckovi (Mariánce Přibylové), ale náš výkon rozhodně nebyl uspokojivý. Během prvního poločasu jsme se příliš přizpůsobili hře soupeřek. Jednoduše jsme se nechali obehrát v soubojích jedna na jedna a dostali zbytečné koše. V druhé polovině jsme zlepšili obranu a i v útoku jsme se snadněji dostávali do zakončení. V zápasu bylo na obou stranách odpískáno mnoho faulů a obě družstva střílela spoustu šestek. (USK 41/19). Nejlepší hráčkou zápasu byla s 23 body Mája Burdová, která měla výborné procento právě i z čáry trestního hodu (7/6).

Nedělní ranní utkání v Ústí nad Labem bylo pro nás utrpením. Věděli jsme, že soupeřky jsou proti nám fyzicky silnější a nastoupí na nás tvrdě hned od začátku.  Od první minuty bylo na hřišti vidět, kdo má větší hlad po vítězství. Sluneta po inkasovaném koši okamžitě rozbíhala rychlý protiútok a naše vteřinové zaváhání s návratem do obrany tvrdě trestala. Přehrávala nás už v prvním kroku každého nájezdu a prakticky nikdo z nás nedokázal zastavit svou hráčku. Velice jsme trpěli i pod košem, kde naše fyzická indispozice byla na doskoku znát. Po prvním poločase už jsme prohrávali 52:34 a to především kvůli obrovskému množství ztrát. V druhé polovině jsme se správnou a rychlou rotací míče dostali několikrát do dobré pozice pro střelu nebo nájezd, ale nestačilo to. V obraně jsme měli stále velké potíže a v útoku jsme tentokrát málo spolupracovali. Při přechodu na naši útočnou polovinu soupeřky těsně bránili a zdvojovali nás. Pressing jsme několikrát snadno přehráli a potrestali, ale zároveň i udělali mnoho ztrát. Nebyl problém s uvolněním, ale vůbec jsme neviděli volné hráčky a nedokázali na ně přihrát. Nešlo nám ani řešení přesilových situací tři na dva nebo dva na jedna. Místo rychlého snadného zakončení jsme zpomalili tempo nebo volili nevhodnou přihrávku a krátkého přečíslení nevyužily.

I když výsledek utkání na našem celkovém umístění nic nezměnil, ze zápasu jsme si rozhodně neodvezli dobrý pocit ze hry, ale naopak zklamáni. Nemůžeme říct, že by holky nebojovaly a nechtěli vyhrát, ale Sluneta dala do zápasu prostě daleko víc než my.

Na MČR nás budou čekat soupeřky se stejným a možná ještě větším nasazení a tak nezbývá než se z chyb rychle poučit a zkusit je eliminovat. Dáme hlavy nahoru a do Strakonic pojedeme bojovat, nedat nic zadarmo a urvat co nejlepší výsledek.

Děkujeme Nikče, že se na nás přijela zafandit a podívat se a do Chomutova a těšíme se, že se už v úterý po dlouhé absenci zapojí do tréninku. Díky i Julče, která si sice do konce sezóny s námi nezahraje, ale opět přijela holky povzbudit do Ústí.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

20.
dub
USK Praha
BK Karlovy Vary
21.
dub
USK Praha
BCM Sokolov

Výsledky

6.
dub
50
54
BK Levhartice Chomutov
USK Praha
22.
bře
49
87
BK Karlovy Vary
USK Praha

Tabulka

1.
TJ Sokol Nusle
19
2.
Sokol Kladno
18
3.
BCM Sokolov
17
4.
USK Praha
17
5.
BC Slaný
14
6.
BK Levhartice Chomutov
12
7.
BK Karlovy Vary
11

Tréninky

pondělí
Petřiny 16:30-18:00
úterý
Petřiny 18:00-19:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Lucie Pastýříková
Jiří Pastýřík