10.4.2018
Včera 10. dubna jsme od 18:30 dohrávali už 2x odložený zápas se Sadskou. Do zápasu jsme nastoupili ne v úplně ideální formě. Intenzita na hřišti nebyla špatná, ale dokázali jsme dát první koš po šesti minutách, kdy už soupeřky vedly 8:0. Holky bojovaly a statečně se praly, ale i tak nás „Vosy“ potrápily na doskoku a daly několik snadných košů. Díky našim výborným nájezdům 1 na 1 jsme však nedovolili soupeřkám vytvořit si náskok a v poločase jsme šli do šatny ve vedení o 2 body 31:33

Ve třetí čtvrtině jsme trošku polevili v obraně, v útoku jsme udělali několik chyb a nechali jsme Sadskou jít do vedení 50:44.

Do poslední desetiminutovky holky vstoupily s obrovským nasazením a chutí zápas otočit. Natálka Durdová si k narozeninám nadělila hned dvě úspěšné tříbodové střely a koš a jejích 8 bodů za sebou nás velice povzbudilo. Přidal se i Kačer (Hanka Kačírková), která odvedla skvělou práci nejen v útoku, ale po celý zápas i v obraně. Třešničkou na dortu byl výkon Vojty (Terky Vojtové), která zářila individuálními činnostmi i kompletním přehledem na hřišti.

Pochvalu si zaslouží ale úplně všechny hráčky! Mája Burdová přidala důležité body, přestože bojovala s bolestí břicha. Bali (Klárka Balážová) super rychlými nájezdy držela náš tým především v druhé čtvrtině. Majda Černá se jako „jediná“ pravá podkošová hráčka prala na doskoku i vobraně což ji muselo stát mnou sil. Karča Petlanová se prosadila v útoku a pomohla i v obraně. Prcek (Mariánka Přibylová) jako nejmenší hráčka vybojovala několik důležitých doskoků a dokázala se prosadit i v útoku. Emmča Čechová pomohla svým příjezdem na druhý poločas a ukázala 100% střelbu šestek. Med (Emma Medová) dostává obrovskou pochvalu za obranu hráčky na postu, když díky správnému postavení měla dva zisky. Andy Zídková a Natálka Petráková bojovaly beze strachu přestože hrály méně minut a jako střídající hráčky udržely vysokou intenzitu zápasu.

Bojovný a vyrovnaný zápas jsme dotáhli do konečného stavu 71:56 a díky vítězství jsme oficiálně potvrdili naši účast na Mistrovství republiky 😊

Ještě jednou velká pochvala celému týmu, který se dokázal semknout za absence naší velké opory Julči Nekolné, která se na nás přijela podívat, ale kvůli zranění kotníku pravděpodobně nenastoupí do konce sezóny.

Nejvíc oceňujeme, že holky nesklopily hlavy ani za nepříznivého stavu, navzájem se podpořily a podaly výborný výkon.

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

21.
dub
70
57
USK Praha
BCM Sokolov
20.
dub
82
26
USK Praha
BK Karlovy Vary

Tabulka

1.
TJ Sokol Nusle
23
2.
USK Praha
21
3.
Sokol Kladno
20
4.
BCM Sokolov
19
5.
BC Slaný
16
6.
BK Levhartice Chomutov
14
7.
BK Karlovy Vary
13

Tréninky

pondělí
Petřiny 16:30-18:00
úterý
Petřiny 18:00-19:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Lucie Pastýříková
Jiří Pastýřík