22.3.2018
Ve středu 21.března jsme se vydali do Jičína dohrát odložený zápas z 10.března. Přestože jsme dva poslední vzájemné duely vyhráli, věděli jsme, že Jičín v domácím prostředí nebude snadným soupeřem.

Zápas jsme začali v dobrém tempu. Několikrát jsme výborně najeli jedna na jedna a dařila se nám i spolupráce a příhra na podkošové hráčky. Šli jsme do vedení 1:12, které však soupeřky kvůli některým našim zbytečným chybám rychle dohnaly. V druhé čtvrtině šel Jičín i do vedení a to především díky výbornému zahajování rychlého protiútoku. Soupeřky okamžitě reagovaly i po inkasovaném koši a rychlými přihrávkami šly do zakončení, které jsme nedokázali zastavit.

Zápas se rozhodl ve třetí čtvrtině, kdy jsme nedokázali využít převahy, kdy na hřišti Jičínu chyběli jeho nejsilnější hráčky. Udělali jsme si sice náskok pěti bodů, ty nám ale do vypjaté koncovky nestačili. Příliš často jsme volili střelbu z dálky před nájezdem a možnost zisku faulu a to i přes to, že už měl soupeř 5 faulů a mohli bychom jít střílet trestné hody.

Čtvrtá čtvrtina byla plná adrenalinu a zvratů a bohužel i štěstí, které v posledních vteřinách nestálo na naší straně. Během posledních vteřin za stavu 64:65 se nám povedlo získat soupeřův faul, střílet trestné hody, doskočit a znovu střílet na koš, ale ne zakončit. Soupeřky se dostaly k míči a dlouhou přihrávkou přes naši obranu přihrát volné (zapomenuté) hráčce pod koš, která skórovala se sirénou a proměnila i dodatečnou šestku a tím potvrdila výhru Jičína 67:65.

V zápasu jsme neodvedli špatný výkon a bojovnost na naší straně také nechyběla. I když každý vidí a nejvíc si pamatuje chyby v poslední minutě, nikdy to není důvod prohry. Zápas se prakticky rozhodl ve třetí čtvrtině. Stačilo by proměnit jeden neúspěšný koš z podkoše, nezkazit jednu příhru, ze které soupeřky šly do protiútoku nebo zakončit a nefaulovat zbytečně…

Ale tohle je basketbal, my se stále učíme a takových zápasů nás čeká ještě spoustu 😊

USK Futures PRAHA

Nadcházející utkání

6.
dub
BK Levhartice Chomutov
USK Praha
20.
dub
USK Praha
BK Karlovy Vary

Výsledky

22.
bře
49
87
BK Karlovy Vary
USK Praha
17.
bře
66
64
USK Praha
Sokol Kladno

Tabulka

1.
TJ Sokol Nusle
17
2.
Sokol Kladno
15
3.
USK Praha
15
4.
BCM Sokolov
13
5.
BC Slaný
11
6.
BK Levhartice Chomutov
10
7.
BK Karlovy Vary
9

Tréninky

pondělí
Petřiny 16:30-18:00
úterý
Petřiny 18:00-19:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Lucie Pastýříková
Jiří Pastýřík