25.2.2018
O víkendu 24. a 25.02. jsme odehráli dvojičku s družstvem Strakonic. Se soupeřkami jsme se znali pouze z velikonočního přátelského utkání a věděli jsme, že jde o kvalitního soupeře. První čtvrtinu jsme sice vyhráli o jeden bod, ale byla už plná chyb, kterých jsme se bohužel nezvládli vyvarovat po celý zápas.

Špatně jsme se v útoku uvolňovali a dělali jsme i nevynucené zbytečné ztráty. V obraně jsme nedokázali ubránit jedna na jedna a obranný doskok prakticky neexistoval. Bez obranného doskoku jsme dali soupeřkám šanci několikrát opakovat útok a nakonec i skórovat.

Úplně největší problém nám ale dělal pressing soupeřek, který jsme nedokázali přehrát. Při přechodu na útočnou polovinu, jsme ztratili obrovské množství míčů a stálo nás to mnoho sil. Místo abychom soupeřky rychlými příhrami a uvolněním přes střed překonali, utápěli jsme se ve zdvojení a odevzdávali jsme Strakonicím balony přímo do rukou.

Je težké hledat pozitiva v našem sobotním herním výkonu.  Jediná věc, kde jsme byli lepší než soupeřky, byla střelba z dlouhé vzdálenosti. Podařilo se nám úžasně skórovat šestkrát za tři body, ale víme, že střelbou z dálky se zápasy nevyhrávají.

Celý zápas jsme hráli bez světelné tabule i času, což také přehlednosti zápasu moc neprospělo.

V nedělní odvetě jsme bohužel Strakonicím porážku vrátit nedokázali ani v domácím prostředí na Petřinách. První čtvrtinu jsme dobře rozehráli. Dařilo se nám na soupeřky zatlačit a ve vysunuté obraně získat několik míčů. Bojovali jsme na zemi i v doskoku a po deseti minutách jsme vedli o koš. Bohužel v dalších minutách jsme nedokázali udržet stejnou intenzitu a styl hry a nastal velmi podobný scénář jako ve Strakonicích.  Dostat se do útoku nám opět činilo velké potíže. Přestože jsme párkrát soupeřův pressing vzorově překonali a potrestali i rychlým košem, většinou jsme uvízli ve zdvojení. Nevyvarovali jsme se ani zbytečných ztrát po našich ziscích. Příliš často jsme podléhali strakonické agresivitě, nechránili si důsledně balón a nechali se soupeřkami „bít“.

Strakonice potvrdily kvalitu svého týmu, který ale určitě jde porazit.  Prohráli jsme sice velkým bodovým rozdílem, který ale vzešel z obrovského množství chyb, nedůslednosti a ztrát.

Doufejme, že na nevydařený víkend a výsledek rychle zapomeneme a odneseme si poučení z chyb a motivaci pro vylepšení našeho herního projevu do dalších důležitých utkání.

 

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

21.
dub
70
57
USK Praha
BCM Sokolov
20.
dub
82
26
USK Praha
BK Karlovy Vary

Tabulka

1.
TJ Sokol Nusle
23
2.
USK Praha
21
3.
Sokol Kladno
20
4.
BCM Sokolov
19
5.
BC Slaný
16
6.
BK Levhartice Chomutov
14
7.
BK Karlovy Vary
13

Tréninky

pondělí
Petřiny 16:30-18:00
úterý
Petřiny 18:00-19:30
čtvrtek
Petřiny 16:30-18:00
pátek
Petřiny 17:00-18:30
pátek
Královka 19:00-20:30

Trenéři

Lucie Pastýříková
Jiří Pastýřík