16.12.2018
Poslední 3 zápasy PP U12 v roce 2018.

Ve třetím prosincovém víkendu jsme odehráli 3 zápasy Pražského přeboru. Věděli jsem již z prvního kola, že se bude jednat o vyrovnané zápasy ve všech třech případech.

V sobotu ráno nás v chladné nafukovačce na Stodůlkách čekala BA Sparta. Zápas jsme nezačali vůbec dobře, ještě 3 minuty do konce jsem prohrávali 12:1, ale pak se nám povedlo přitlačit v obraně a dali jsme 3 rychlé, kontaktní koše a trochu zkorigovali skóre. I ve druhé čtvrtině se odehrávala vyrovnaná bitva. Druhý poločas byl v našem podání již lepší, druhý poločas jsme v obou čtvrtinách zvítězili a 15 vteřin před koncem jsme vedli o bod a měli jsme výhodu vyhození z půlky ze strany. Po ztrátě míče se sparťankám povedlo vyrovnat a šlo se do prodloužení. Hned na začátku prodloužení se vyfaulovala Kája Cahová a u nás nebyl nikdo kdo by ji nahradil v obraně sparťanské vysoké a silově hrající hráčky a prodložení jsme nezvládli a prohráli.

Druhý zápas proti Basketbalové škole jsme hráli až od 14 hodin, tak jsme měli čas i na společný týmový oběd v nedaleké pizerii.

Nevím jestli byla příčina delší pauza či plná břicha po obědě, ale zápas byl takový líný, pomalý, nikomu se nechtělo moc běhat do rychlých protiútoků a obrana byla nedůsledná. I tak se nám podařilo zvítězit rozdílem 5ti bodů 47:42.

V neděli nás v 9 ráno čekal z hlediska sobotních výsledků nejnepříjemnější soupeř - HB basket.

Věděli jsme že pokavaď se soupeřem chceme hrát vyrovnanou partii, tak jej nesmíme pustit do rychlého protiútoku, ze kterého soupeř často trestá. V první čtvtině se nedařilo v zakončení ani jednomu týmu, nedali jsme spoustu košů z podkoše, po první čtvrtině jsme vedli rozdílem jediného koše 6:4. Do druhé čtvrtiny jsem vlétli a v této čtvrtině jsme zvítězili 21:5.

Do druhého poločasu jsme šli s náskokem osmnácti bodů, ale tušila jsem, že to ještě nebude lehký zápas. Přestali jsem hrát naši hru, Podléhali jsme tlaku soupeře, který musel dotahovat a díky našim ztrátám se mu to dařilo. Nakonec jsme slibný náskok z prvního poločasu uhájili a zvítězili rozdílem 3 bodů. Do zápasu nastoupily všechny hráčky a každá zaslouží velkou pochvalu za bojovnost.

Teď nás čeká závěrečný trénink s rodinnými příslušníky a pak Vánoce a vánoční turnaj ve Strakonicích.

USK Futures PRAHA

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

16.
bře
31
89
BA Sparta
USK Praha
16.
bře
106
26
USK Praha
Jižní Supice

Tabulka

1.
HB Basket
27
2.
USK Praha
25
3.
Basket Slovanka
22
4.
Tygři Praha
21
5.
BA Sparta
18
6.
BK Studánka Pardubice
17
7.
Jižní Supice
14

Tréninky

pondělí
Modřany 18:00-19:30
středa
Modřany 16:00-17:30
pátek
Modřany 17:00-18:30

Trenéři

Lucie Luxová
Alena Petlanová