20.6.2017
Závěr sezony si některé naše hráčky zpestřují streetballovými turnaji 3x3.
  1. Labský pohár Děčín

První z nich se konal na nábřeží Labe v Děčíně. V kategorii U12 dívky se přihlásily pouze tři týmy a tak po prohře s hráčkami Litoměřic (U13) naše holky bojovaly o stříbro s děvčaty z Ústí n.L. Po vyrovnaném zápase prohrály o koš až v prodloužení. První zkušenosti s  pravidly, střídáním, lovením míčů z Labe atd. se projevily v dalších turnajích. (B. Paličková, P. Cahová, A. Kovářová, T. Kučerová)



  1. Streetball challange Plzeň

V Plzni, v celodenním 30ti stupňovém parnu, kdy hlavním úkolem bylo chladit hráčky, holky vyhrály všechna svá utkání (4) a jen ve finále, z kterého si B. Krejčová odnesla krásně barevnou ozdobu pravého oka, nestačily na domácí Dbak Plzeň (5:8). Druhé místo zaručilo holkám postup na celonárodní finále na Černý Most, kterého se ale po přesunu termínu nemohly zúčastnit. (B. Krejčová, A. Kovářová, K. Petlanová, L. Samouk)



  1. Dark(Kidz)Trophy Praha

Bohužel do kategorie U12 chlapci se na tomto turnaji přihlásili pouze kluci z BŠ a tak byli přeřazeni do kategorie dívčí, kde ovládli bez zaváhání všechny své zápasy. Naše holky nastoupily hned k prvnímu zápasu proti Spartě pouze ve třech, a tak prohra 4:9 proti známému a silnému soupeři nebyla zklamáním. Další zápasy už ve čtyřech zvládly vítězně. Proti známým soupeřům z pražského přeboru (Nusle, Počernice) i mimopražských turnajů (Slaný) vyhrály všechny zápasy. Druhý zápas (semifinále), stejně jako první proti klukům z BŠ (vzhledem k osobním vztahům obou týmů), pojali všichni velmi exhibičně a bavili se jak hráčky a hráči, ale i všichni přítomní diváci. Turnaj holky zakončily výhrou nad Nuslemi v zápase o 3. místo a skončily na 3. místě v kategorii U12mix, respektive na 2. místě v kategorii U12dívky. (A. Kovářová, N. Petráková, L. Samouk, E. Brzoňová)



Všechny takovéto venkovní turnaje si holky moc užívají a těší se, že se jim příští rok podaří zapojit ještě více spoluhráček!!!



USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

21.
dub
34
82
Tygři Praha
USK Praha
21.
dub
82
26
USK Praha
BK Studánka Pardubice

Tabulka

1.
HB Basket
35
2.
Basket Slovanka
32
3.
USK Praha
32
4.
Tygři Praha
27
5.
BK Studánka Pardubice
23
6.
BA Sparta
22
7.
Jižní Supice
18

Tréninky

pondělí
Modřany 18:00-19:30
středa
Modřany 16:00-17:30
pátek
Modřany 17:00-18:30

Trenéři

Lucie Luxová
Alena Petlanová