1.5.2022
dva zápasy = dvě pražská derby = dvě prohry

USK Praha vs. HB Basket Praha - 72:78

V prvním víkendovém zápase jsme se utkali s týmem HB Basket Praha. První poločas nabídnul divákům v hale Královka napínavý průběh. Ani jeden z týmů se nedostal do většího bodového zisku, ale přeci jen měl o trochu navrch hostující tým. Ten se prezentoval agresivní obranou a díky aktivnímu útočnému doskoku vyhrával v poločase rozdílem jednoho bodu. Špatná třetí čtvrtina nás stála výhru v tomto zápase, protože na naší straně bylo hrozně moc nedaných "šoupáků" z podkoše. Celkově jsme sice soupeře donutily k 30 ztrátám!!, ale ty jsme bohužel nedokázaly potrestat košem. 

 USK Praha vs. Tygři Praha - 53:72

V neděli byl naším soupeřem další pražský tým, kterým byli Tygři Praha. Tento tým je považován za největšího adepta na zlatou medaili na blížícím se F8, což ukázal hned v první čtvrtině. Naše hráčky k zápasu nastoupily s velkým respektem a to se projevilo na našem projevu hry. Naprostá dominance pod oběma koši, velmi agresívní obrana na hranici faulu a výborná úspěšnost střelby na straně soupeře = naše prohra v první desetiminutovce v poměru 6:23!! Naše holky se nástupem do druhé čtvrtiny chytly a začalo se jim dařit na obou stranách palubovky. Druhou čtvrtku vyhrály 21:12 a byly jsme zpátky v zápase. I třetí čtvrtina byla z naší strany velmi podařená a zaslouženě jsme v ní zvítězili o 2 body. Před poslední desetiminutovkou tedy nebylo zdaleka nic rozhodnutého. Nicméně my už nedokázaly navázat na předchozí výkony a opět se nám přestalo dařit hlavně v útoku. I přes velmi špatný vstup do zápasu si holky dokázaly, že jsou schopné hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv.  

Tento víkend se nám výsledkově nepodařil, ale alespoň nám ukázal naše nedostatky před Final 8. Za dva týdny tento finálový turnaj pořádá Hradec Králové a my se v prvním zápase potkáme opět s HB Basket Praha. 

Budeme se těšit na vaší podporu ! 

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

5.
kvě
82
37
USK Praha
BA Sparta
4.
kvě
45
82
BSK TJ Jičín
USK Praha

Tabulka

1.
Sokol H. Králové
43
2.
HB Basket
42
3.
Žabiny Brno
39
4.
Tygři Praha
39
5.
USK Praha
36
6.
Levhartice Chomutov
33
7.
SBŠ Ostrava
31
8.
KP Brno
30

Tréninky

pondělí
Královka 17:30-19:00
úterý
Královka 17:30-19:00
čtvrtek
Královka 17:30-19:00
pátek
Královka 17:30-19:00

Trenéři

Lubor Blažek ml.
Lenka Pajkrtová
Alžbeta Chovancová