8.10.2018
Dvě výhry na úvod soutěže.

sobota 6. 10. 2018 Sluneta Ústí nad Labem - USK Praha „B“ - 66 : 81

 

První soutěžní víkend - dobrý start do soutěže!

První utkání v této sezoně (proti Ústí nad Labem) mělo to být povinnostním vítězstvím. Ale také varováním před podceněním soupeřek, což se na začátku utkání bohužel absolutně nepodařilo. Soupeřky z Ústí nad Labem nás v první čtvrtině zaskočily svým nasazením, bojovností a vysokým tempem, začátek utkání byl z naší strany „propadák“.

Ústí nás přehrávalo rychlým protiútokem a doskoky pod oběma koši, dle předpokladu na nás zkusilo zónový presink, což se jim v mnoha případech vyplatilo, „hodily“ jsme jim několik míčů.

Naštěstí ale trenérka družstvo v poločase v šatně srovnala, zdůraznila chyby, vyzdvihla klady hry a od té chvíle se naše hra změnila k lepšímu, začaly jsme hrát to, co umíme a skóre se začalo navyšovat především v náš prospěch.

Velmi dobrý výkon předvedla Sára Špelinová (kralovala pod košem soupeřek), Lenka Petráňová a Hana Kačírková.

Nakonec zcela jistě potěší vítězství, přičemž do utkání zasáhly všechny hráčky.

 

Body: Špelinová 28 b. (TH 5/4), Petráňová 13 b. (TH 6/4, 1x „3“), Pajkrtová 12 b. (TH 2/2), Nekolná 11 b. (TH 6/1), Hranáčová 6 b. (TH 9/4), Sklenaříková 4 b., Kačírková 3 b. (TH 1/1), Vaňková 2 b. (TH 2/2), Maršíková 2 b.,

 

neděle 7. 10. 2018 TJ Slovan Litoměřice - USK Praha „B“ - 41 : 52

 

Druhé víkendové utkání (s Litoměřicemi) bylo přesným opakem toho sobotního, ve kterém jsme dokázaly, že jsme se oproti sobotnímu výkonu posunuly ke kvalitě, alespoň co se týká začátku zápasu.

Od startu se skóre rychle a pravidelně navyšovalo jednoznačně na naší straně (5:13 a 9:18), jednotlivé chyby jsme dokázaly ihned nahradit, stejně jako v sobotu dostaly šanci všechny hráčky z lavičky. Bohužel po poločase jsme velmi polevily v soustředění, pomalu se vracely do obrany. Povolily jsme soupeřkám dát několik laciných košů (zejména po doskocích pod naším košem) a navíc jsme v závěru darovaly Litoměřicím několik míčů svou zbrklostí a netaktickou hrou v útoku. Bylo to sice v době, kdy už se „nemohlo nic stát“, ale byla to „kaňka“ na jinak podařeném zápase.

Bodově nás opět podržely především podkošové hráčky (Sára Špelinová, Julie Nekolná).

 

Body: Špelinová 19 b. (TH 2/1), Nekolná 19 b. (TH 6/3), Hranáčová 5b. (TH 2/0, 1x „3“), Petráňová 4 b., Sklenaříková 2 b., Kačírková 2 b., Maršíková 1 b. (TH 2/1)

 

USK Futures PRAHA

Nadcházející utkání

6.
dub
USK Praha B
OSK Olomouc
7.
dub
USK Praha B
Žabiny Brno B

Výsledky

17.
bře
82
54
Studánka Pardubice
USK Praha B
24.
úno
79
61
BK Strakonice
USK Praha B

Tabulka

1.
OSK Olomouc
9
2.
Žabiny Brno B
9
3.
BK Strakonice
8
4.
Studánka Pardubice
8
5.
USK Praha B
4
6.
Pandy Čelákovice
4

Tréninky

Trenéři

Lucie Zeithammerová
Lucie Luxová