19.2.2021
Druhým kolem pokračovala druhá dovednostní soutěž z úvodní tiskové konference RENOMIA ŽBL. Minulý týden jsme si v rámci prvního kola představili pravidla a ukázali jak předkolo play off, tak úvodní dvě čtvrtfinále. Prvními semifinalistkami se staly Alena Bačová z Ostravy a Tereza Vyoralová z USK Praha.

Ve druhém videu se do výzvy v podobě čtyřicetisekundového limitu na celkem patnáct střel za tři body ze tří stanovišť pustily celky KP Brno, Levhartic Chomutov, BK Loko Trutnov a Sokola Hradec Králové.

Slovenka v barvách KP Lucia Hadačová se střelbou protrápila a nebýt poslední úspěšné dvoubodové střely, která ji dostala na číslo 4, měla by Valentýna Kadlecová hodně ulehčenou pozici. „Určitě to umím lépe, ale ne každý den je posvícení a občas má člověk špatnou úspěšnost. Nedá se nic dělat,“ povzdechla si Hadačová ještě před tím, než šla do akce Kadlecová.

Mladá křídelnice Chomutova se své úlohy i tak zhostila bravurně, když hned na prvním koši trefily čtyři z pěti pokusů a Hadačovou dorovnala. Hned další střelou soupeřku ze soutěže vyřadila. Nakonec se teprve šestnáctiletá basketbalistka zastavila na sedmi bodech.

„Poslední pozice se mi moc nepovedla. Mohla jsem dávat ty koncové střely za dva body,“ hledala možnosti ke zlepšení Kadlecová.

V posledním čtvrtfinále se protrápila na svých stanovištích trutnovská Štěpánka Ježková, která nestihla ani odstřílet všechny pokusy a jediná úspěšná trojka jí moc šancí na postup do semifinále nedávala. „Bída. Trojky nejsou má silná stránka, takže jsem to asi i čekala,“ zachovávala si humor i po nepovedeném kole Ježková.

Hradecká Pamela Effangová to tak měla prakticky bez nervů, svou soupeřku překonala už během úvodních pokusů a zaznamenala deset bodů. „Jsem hrozně ráda, že tentokrát nemusím odcházet jako poražená. Bylo to náročné a namáhavé. Čtyřicet sekund byl hodně krátký úsek a byla jsem nervózní z odražených míčů, jak se pletou. To by ale byla chabá výmluva, takže super,“ usmívala se Effangová.

Ta si to v semifinále příští týden rozdá s Valentýnou Kadlecovou, druhou semifinálovou dvojici tvoří ostravská Bačová s domácí Terezou Vyoralovou. 

zdroj. zbl.basketball

 

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

26.
dub
ZVVZ USK Praha
Žabiny Brno
28.
dub
Žabiny Brno
ZVVZ USK Praha

Výsledky

22.
dub
71
69
Žabiny Brno
ZVVZ USK Praha
20.
dub
68
51
ZVVZ USK Praha
Žabiny Brno

Tabulka

1.
2
2.
1

Tréninky

Trenéři

Natália Hejková
Ivan Beneš
Martin Pospíšil
Matej Halaj
Ladislav Burian
Milan Valcha
Ondřej Hudík
Vojtěch Havlas
Simon Bytel
Marek Kučera
Marie Gašková
Lucie Kůželová