Krok od titulu

23.4.2023
ZVVZ USK Praha ovládlo i druhý zápas finálové série a jediné vítězství je dělí od třináctého titulu v řadě. Z haly Rosnička si vezou výhru 94:71 a ve středu na domácí palubovce můžou obhájit celkové prvenství v soutěži.

Mnohem lepší a koncentrovanější výkon předvedly basketbalistky ZVVZ USK Praha ve druhém boji o titul. Po nepovedeném euroligovém Final four z nich spadla frustrace, která se podepsala na jejich výkonu v úvodním měření sil. Dobrá obrana Pražanek nepustila Žabiny Brno ani jednou do vedení a zlepšená hra na útočné půlce znamenala rychle získané dvouciferné vedení. To se na konci prvního poločasu zastavilo na hodnotě 19 bodů.

ZVVZ USK Praha pokračoval v rozjeté ofenzívě i ve druhé půli. Díky jednoznačné převaze na doskoku mohl lépe zakládat rychlé protiútoky. Domácí, kteří v pátek byli více než důstojným soupeřem, dneska nepředvedly tak povedený výkon.  Náskok basketbalistek Natálie Hejkové se tak vzápětí přehoupl přes třicet bodů. Žabiny Brno v poslední části přehrály ZVVZ USK Praha o šest bodů, tím sice nemohly odvrátit porážku, ale stanovily skóre na finálních 71:94 ze svého pohledu. Finálová série pokračuje ve středu v Praze mimořádně od 20:15 hodin.

Na straně ZVVZ USK Praha je pětice hráček, která překonala dvoucifernou hranici bodů. Dobrou zprávou byl hlavně skvělý výkon navrátivší Veroniky Voráčkové s dvanácti body. Nejlepší střelkyní zápasu byla kapitánka Teja Oblak s 21 body, k nim přidala 9 asistencí. Brionna Jones si opět připsala double double za 17 bodů a 10 doskoků.

Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha 71:94 (13:27, 25:30, 10:20, 23:17)
Oblak 21 (9 a.), Jones 17 (10 d.), Thomas 15 (9 d., 8 a.), Conde 15 (8 d., 8 a.), Voráčková 12, Vukosavljević 6, Šípová 5, Wrzesiński 3