Finále bez ZVVZ USK Praha

14.4.2023
Zaplněná hala Královka domácím basketbalistkám mnoho štěstí nepřinesla. V semifinále Euroligy padlo ZVVZ USK Praha proti Mersinu 58:78 a druhé zlato na své palubovce nepřidá. V neděli tak nastoupí v boji o třetí místo proti Schiu, které ve druhém zápase prohrálo nad favoritem Final Four Fenerbahcem.

ZVVZ USK Praha vstoupilo do utkání vlažně a do vedení se dostalo až po pěti minutách, když Valériane Vukosavljević proměnila oba trestné hody. Pak se ofenzíva domácích zastavila a Mersin si deseti body v řadě dostal na téměř dvouciferné vedení. To se vzápětí podařilo umazat na přijatelné čtyři body. Do druhé čtvrtiny vstoupily basketbalistky Natálie Hejkové se šestibodovou ztrátou. Tureckému celku se pak podařilo čtyřmi trojkami ze čtyř pokusů opět výrazně poodskočit, ale domácí stále bojovaly a opět se přiblížili na dostřel. Do šaten šel Mersin se čtyřbodovým vedením.

Po přestávce jsme viděli na ZVVZ USK Praha, že není ve své kůži. Za druhou půli nastřílel jen 18 bodů. Stejný počet bodů dal za úvodní čtvrtinu. Domácí se před bouřlivou kulisou na tribunách nemohli prosadit. Jejich střelecké trápení trvalo více než pět minut. Díky tomu si Mersin vypracoval 14 bodové vedení. V poslední části jsme viděli na basketbalistkách ZVVZ USK Praha vůli se zápasem ještě něco udělat, ale dneska veškerá snaha přišla vniveč. Mersin si za výhru 78:58 řekl o účast v boji o zlato. Domácí tak v nedělním zápase o bronz, které začne v 17 hodin, vyzvou Schio. Finále bude turecké. Fenerbahce se utká o titul s Mersinem od 20 hodin. Vstupenky můžete zakoupit v sítí Ticketportál.

ZVVZ USK Praha – CBK Mersin 58:78 (18:24, 22:20, 9:18, 9:16)
Vukosavljević 15, Jones 14 (11 d.), Thomas 11 (12 d.), Oblak 9, Conde 6, Voráčková 3, Vyoralová a Wrzesiński po 0