Vztyčená hlava před play off

1.3.2023
Před posledním kolem základní části měly basketbalistky ZVVZ USK Praha jisté druhé místo. Od začátku však bylo jasné, o co se hraje. Vyhrát a jít sebevědomě do vyřazovacích bojů. To se nakonec podařilo. V play off tak nastoupí proti třetímu celku skupiny B, španělské Salamance.

ZVVZ USK Praha vstoupilo do utkání velmi vlažně a brzo ztrácelo 4:10. Tento stav vybičoval domácí ke zlepšené hře na útočné polovině a jedenáctibodovou šňůrou si vzaly vedení na svoji stranu. Po krátké přestávce se Boloňa dostala do vedení o jeden bod. Na to domácí kontrovali další jedenáctibodovou sérií, která jim zaručila v poločase dvouciferné vedení.

Třetí část byla, co se skóre týče, velice poklidná. Boloňa nedokázala najít recept na zdramatizování výsledku, zatímco ZVVZ USK Praha své vedení ještě navýšilo. Podobně tomu bylo i v poslední čtvrtině. Domácí se v ní dostali na nejvyšší vedení v zápase. Tato hodnota se vyšplhala na 22 bodů. Italský tým v závěru jen kosmeticky upravil na konečných 71:50 pro ZVVZ USK Praha. Čtvrtfinále tak odstartují basketbalistky Natálie Hejkové doma. 14. března přivítají na Královce Parfumerias Avenida.

Forma pivotky ZVVZ USK Praha Brionny Jones je skvělá. To dokázala i dnešním zápase, kdy si připsala další double double v Eurolize za 17 bodů a 10 doskoků. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi na straně domácích byla Valériane Vukosavljević se 14 body a Mária Conde s 12 body. Alysse Thomas utekl triple double o malý kousek, když zapsala 8 bodů, 14 doskoků z toho 10 obraných a 9 asistencí. I kapitánce ZVVZ USK Praha Teje Oblak utekl double double o pouhý bod a jednu asistenci.

ZVVZ USK Praha – Virtus Boloňa 71:50 (15:12, 23:16, 16:11, 17:11)
Jones 17 (10 d.), Vukosavljević 14, Conde 12, Oblak 9 (9 a.), Vyoralová 9, Thomas 8 (14 d., 9 a.), Voráčková 2, Fágbénlé a Sklenářová po 0