Sever pokořen

15.2.2023
Během krátké doby na sebe opět narazily týmy ZVVZ USK Praha a Levhartice Chomutov. Dohrávka sedmého kola Chance ženské basketbalové ligy byla zajímavá časem začátku zápasu, kdy si domácí pozvali do městské haly v Chomutově žáky základních škol.

Bylo vidět, že basketbalistky na obou stranách nejsou zvyklé začínat v 10 hodin ráno. To se projevilo v úvodních minutách, kdy tempo hry nebylo příliš vysoké. První se do tempa dostalo ZVVZ USK Praha, které si postupně vypracovalo až patnáctibodové vedení. Na Levharticích bylo vidět, že se také probouzejí. To se projevilo hlavně ve druhé části. Nejdříve skvěle bránily a obhájkyním titulu se přes dlouhé tři minuty nedařilo vstřelit koš. Po té stáhly ztrátu až na šest bodů. Za stavu 30:36 z pohledu chomutovského týmu vzala Natália Hejková time-out. Po návratu na hřiště se hra ZVVZ USK Praha uklidnila, zlepšil se přechod do útočné fáze a vedení bylo před druhou půlkou opět dvouciferné.

Po poločase basketbalistky ZVVZ USK Praha dál hrály svoji hru. Rychlejším pohybem v obraně ztížily Levharticím cestu ke zmírnění manka. Tím si samy otevřely cestu k jednoduchým košům a dál tak navyšovaly své vedení. V poslední části obě družstva nastřílely dohromady 58 bodů, což mohla být pro plnou halu veliká podívaná. ZVVZ USK Praha v ní dominovalo přeci jen více a tak se přeci jen přehoupl přes stobodovou hranici. Finální skóre se zastavilo na hodnotě 76:115 z pohledu domácích.

Dominantní výkon na útočné půlce předvedla Brionna Jones, která nastřílela 37 bodů. Dařilo se také Simoně Sklenářové. Ta za 21 minut na palubovce zaznamenala 19 bodů. O bod méně stihla Valériane Vukosavljević. Alyssa Thomas zapsala další double double, tentokrát za 16 bodů a 10 doskoků.

Levhartice Chomutov – ZVVZ USK Praha 76:115 (14:29, 23:22, 16:29, 23:35)
Jones 37, Sklenářová 19, Vukosavljević 18 (7 a.), Thomas 16 (10 d.), Vyoralová 8 (7 d., 7 a.), Voráčková 8, Oblak 7 (7 a.), Fágbénlé 2, Halátková 0