Základní skupina U15 bez porážky

12.12.2022

O víkendu nás čekaly poslední dva zápasy v základní skupině na hříštích soupeřek. 

V sobotu jsme se vydaly do Horních Počernic, kde nás čekaly soupeřky převážně mladších ročníků a získávají zkušenosti. Naším cílem bylo dostat pouze jeden koš, což se nakonec nepodařilo, ale udržet koncentraci v takovém zápase je velmi složité. Na střeleckou listinu se z našich holek zapsaly všechny hráčky.

177:4

 

V neděli jsme zavítaly k našim soupeřkám do Sadské. Soupeřky ze Sadské jsou známy svoji důraznou obranou a skvělým braním hráček na záda - máme se od nich opravdu hodně co učit. První čtvrtina byla velmi vyrovnaná, od druhé čtvrtiny bylo znát, že naše široká lavička nám umožňuje pravidelné střídání a tím získáváme výhodu, jelikož soupeřek bylo na soupisce jen 7.

V druhé polovině jsme si zkusily obranu až od poloviny hřiště, ale tento pokyn hráčky pravděpodobně moc nechápaly, jelikož přestaly s důraznou obranou a ustupovaly by až za koncovou čáru. Po oddechovém čase, kde jsme si krátce vysvětlily, že obrana od půlky neznamená nebránit vůbec, se vše zlepšilo. Soupeřky jsme v druhé polovině trestaly i koši z rychlých protiútoků.

74:39

Můžeme slavit postup do extraligy z prvního místa a těšíme se na další zápasy s novými soupeři.