Basketball Prague Open 22

4.9.2022
Třetí ročník basketbalového turnaje, který pořádá nadace Koše proti drogám proběhl o tomto víkendu v hale Královka. Turnaje se tradičně účastní věková kategorie U14 včetně domácího družstva USK Praha.

Letošní ročník mírně pozměnil svůj formát a tak se turnaje zúčastnilo jen šest vybraných družstev. Z dvou skupin vzešly finalistky, které si nic nedarovaly. Ale nepředbíhejme. Ve dvou tříčlenných skupinách A a B se střetl každý s každým. Tím se formulovaly dvojice do bojů o umístění a finálových klání.

Nedělní zápas o 5. místo tak byl soubojem Pardubic a Slovanky, která si nakonec urvala vítězství. Do zápasu o bronz nastoupily družstva Plzně a Litoměřic. Tým ze západu Čech byl přeci jen úspěšnější a tak si právem odvezl bronzové medaile. Finálové klání patřilo pražským celkům. O zlato si to rozdaly USK Praha a Tygři Praha. Po vyrovnané bitvě se domácím přeci jen podařilo odskočit a celý turnaj tak ovládly bez jediné porážky.

Patronkou turnaje byla hráčka ZVVZ USK Praha Veronika Šípová. Z jejich rukou putovaly medaile a poháry do šťastných tváří hráček a trenérů. Všem jim patří velký obdiv za to, jak bojovaly a ukázaly, že je basket baví.