U16 na konečném dvanáctém místě

27.8.2022
Poslední zápas na evropském šampionátu lvicím nevyšel. Slovinky je porazily o 8 bodů a to odsunulo český výběr na konečné dvanácté místo.

Češky vstoupily do utkání vlažně a rychle prohrávaly o šest bodů. Jenže za minutu už byly na dostřel jediného bodu. A vzápětí se ujaly vedení. Šikovné Slovinky si opět vypracovaly náskok a to rovnou osmibodový. Ten opět výběr Richarda Fouska dokázal umazat a do další části se šlo s dvoubodovou ztrátou. Skóre druhého poločasu otevřela trojkou Marie Staňková a nasměrovala svůj tým k poločasovému vedení o čtyři body.

Z pohledu lvic pak přišel smolný druhý poločas. České basketbalistky hrály se Slovinkami vyrovnanou partii, bohužel v závěru třetí třetiny jim došly síly a soupeřky utekly do čtyřbodového vedení. Unavené Češky chvíli byly na rozdíl jediného bodu, jenže chyběla energie dotáhnout to do vítězného konce. Sokyni si v závěru poklidně došly pro vítězství.

Česko – Slovinsko 66:74 (17:19, 22:16, 18:26, 9:13)
Brzoňová 22, Staňková 16, Pilařová 10, Kubínová 8 (8 d.), Bernasová 4, Bláhová, Večeřová a Kaducová po 2, Hamzová a Holá po 0