Lvice si zahrají čtvrtfinále ME

10.8.2022
Klíčový duel v řeckém Heraklionu zvládly české basketbalistky na jedničku. S Tureckým celkem měly celý zápas navrch a jednoznačně zvítězily o třicet bodů. V boji o nejlepší čtyřku se utkají s Litvou, která smetla Bosnu a Hercegovinu o 40 bodů.

Po pěti odehraných minutách vedly turecké hráčky o dva body. Pak přišla bodově hluchá část hry na obou stranách, kterou prolomily české basketbalistky. Košem za dva body srovnaly a nadechly se k dlouhé bodové série. Ta se zastavila na jednadvaceti bodech v řadě. Pro Turecko to znamenalo dlouhých deset minut bez střeleckého zápisu. Češky si v poklidu navyšovaly vedení a v poločase už to bylo o více než dvacet bodů.

Tým Viktora Pruši nedovolil soupeřkám nijak výrazně umazat ztrátu. Ba naopak, jeho svěřenkyně dokázaly ještě mírně poodskočit. Zlomené Turkyně v poslední části nenašly recept ani energii na obrat a Česko tak vstoupilo na evropském šampionátu mezi nejlepší osmičku. V pravý čas si stříbrné duo Paurová – Kadlecová připravily formu a 41 body zatížily konto Turecka. Spolu s Mariánou Přibylovou tak nastřílely více než polovinu všech českých bodů. A skoro tolik bodů, jako jejich dnešní soupeřky.

Turecko – Česko 53:83 (10:15, 9:25, 18:22, 16:21)
Paurová 22 (9 d., 5 zisků), Kadlecová 19, Přibylová 10, Velichová a Mezihoráková po 8, Brožová a Soukupová po 5, Vydrová 4 (7 d.), Čechová 2, Křížová, Klapková a Staňková po 0