100% Lvice U20

10.7.2022
Sudé čtvrtiny rozhodly o jednoznačném vítězství českého týmu nad Nizozemskem v posledním utkání skupiny A. Lvice do dvaceti let přehrály tulipány třicetibodovým rozdílem a do osmifinálových bojů postupují z prvního místa. V něm v úterý změří síly s Belgií.

Duel, ve kterém o „nic“ nešlo, dal prostor hráčkám, které zatím tolik času nedostaly. To se projevilo v úvodních minutách, které šly na ruku nizozemským basketbalistkám. Ty ze svého výkonu vytěžily pouhý šestibodový náskok, který česká reprezentace kvapem vymazala. Jak již bylo řečeno výše, sudé čtvrtiny patřily svěřenkyním Romany Ptáčkové. Tvrdá obrana udržela Nizozemky po deseti body a tak se zrodilo první významnější vedení.

Po poločase se hra pět srovnala a Nizozemky držely dlouho krok s českým výběrem. Bohužel pro ně ztrátu nevymazaly. Pro český tým tak přišla snová čtvrtá čtvrtina. Soupeřkám dovolily jen 4 body a samy jich nastřílely 24. Tím se vítězné skóre zastavilo na třicetibodovém rozdílu. Velkou zásluhu na tom měla jako v předešlém zápase Valentýna Kadlecová. Ta stihla za 16 minut na palubovce nastřílet 15 bodů. Kousek za ní byla Eliška Brejchová s 12 body. Třetí dvoucifernou střelkyní v českém týmu je Petra Malíková s 10 body.

Česko – Nizozemsko 78:48 (17:17, 15:7, 22:20, 24:4)
Kadlecová 15, Brejchová 12, Malíková 10, Paurová (6 d., 5 as.), Vlčková 9, Hibalová 8, Fučíková a Vejvodová po 4, Vydrová 3 (10 d.), Ceralová a Pokorná po 2