Mládež USK ovládla BPG

21.6.2022
Úvodní ročník mezinárodního turnaje Basketball Prague Games patřil basketbalistkám USK Praha. Ve třech otevřených dívčích kategoriích vždycky braly medaili. Mladé hráčky skončily dvakrát zlaté a jednou bronzové. Tím se nezapomenutelně zapsaly do turnajové kroniky.

Do kategorie U17 se přihlásily celkem 4 týmy. Bohužel jeden tým se nedostavil a tak se rozehrál standartní formát každý s každým. Hráčky vedené Luborem Blažkem ml. ani jednou neklopýtly. Nutno říci, že v úvodním zápase vyhrály těsně o 2 body. Ve zbylých dvou duelech však byly jednoznačně lepší než jejich soupeřky a právem získaly zlato.

První mezinárodní zápas mají za sebou hráčky U15. Pod trenérským duem Lucie Luxová a Alena Petlanová si ve skupinové fázi dvakrát změřily síly polskými celky. A v obou případech to bylo úspěšné. Ve skupinové fázi tak prohrály pouhý jeden zápas a to rozdílem 7 bodů. To, co nikdo nečekal, se bohužel stalo skutečností. V semifinálovém zápase je porazil polský celek šťastnou trojkou v prodloužení, které se hrálo na náhlou smrt. Upravená pravidla turnaje tak poslala USK Praha do zápasu o bronz. V tom znovu porazily druhý polský celek a získaly tak celkové třetí místo.

Nejméně se v turnaji nadřely hráčky kategorie U13. Lucie Zeithammerová a Vendula Pouchová svůj tým dobře připravily. Během čtyř zápasů ve skupině ani jednou neprohrály, jako jediný nastřílely přes 200 bodů a samy jich obdržely jen 59. V nastaveném tempu pokračovaly i ve vyřazovací části turnaje. V semifinále deklasovaly soupeře o 68 bodů a vstoupily do finále jako favorit. Této role se zhostily s grácií a vítězstvím o 25 mohly začít oslavy.