Druhý a třetí den MČR U13

16.5.2022
MČR den druhý
Mistryně ČR U13 2021/2022
Mistryně ČR U13 2021/2022

 V  sobotu 14.5. nás po vítězství ve skupině D, čekal zápas proti Slavoj Litoměřice, který skončil na druhém místě ve skupině B. Zápas se od začátku vyvíjel v naší režii, šly jsme do zápasu s chutí, zvítězily jsme poměrně vysoko 69:34 a  dostaly jsme se do semifinále, kde nás v posledním sobotním zápase čelala SBŠ Ostrava.

Proti SBŠ Ostrava jsme se v úvodu trápily v útoku, zvykaly jsme si na trvdou obranu po celém hřišti. Měly jsme problémy v přechodu přes půlku. V druhé půli jako by nastoupil jiný tým. V obraně jsme také přitvrdily a soupeřovu těsnou, agresivní obranu jsme překonávaly rychlými brejky a soupeři nezbývalo nic jiného než nás faulovat. Zápas jsme dotáhly do vítězného konce poměrem 77:49 a byly jsme ve vysněném finále.

V neděli nás od 14 hodin čekalo finálové utkání proti Sokolu Hradec Králové. Na holkách bylo vidět opravdu velké odhodlání a chuť vyhrát, což u tohoto týmu je opravdu vždy. V první čtvrtině byl jasný úkol, ubránit soupeřovu hráčku č. 4 Dominiku Pencákocou, která byla stěžejní hráčkou v týmu Hradce Králové, o čemž svědčí jejích vstřelených 39 bodů v semifinálovém utkání proti Sadské. Bránila ji Sofia Robson a dařilo se jí to výborně, samozřejmě bez ostatních spoluhráček by to určitě nešlo. Po první čtvrtině jsme vedly nejtěsnějším rozdílem 15:14. Ve druhé čtvrtině se nám podařilo díky rychlému přechodu a zakončení "rychlonožky" Báry Čálkové a výbornému nasazení všech hráček v obraně, navýšit náskok a v poločase jsme vedly o 7 bodů - 24:17 a věděly jsme, že nic není rozhodnuto a soupeř se jen tak nevzdá. Ve třetí čtvrtině se nám opět podařilo víceméně eliminovat hráčku č. 4 a ještě k tomu navýšit náskok před poslední čtvrtinou na 11 bodů v poměru 38:27. Do poslední čtvrtiny jsme nevstoupily ideálně, byla vidět nervozita z toho, že by se to mohlo povézt a nechaly jsme si po naší ztrátě a nedůslednosti v obraně dát rychlé 3 body a bylo zase o co hrát. Ale holky zabraly především v obraně a v útoku začaly hrát kolektivně a tím se dostaly k lehkým střelám z podkoše a pomalu navyšovaly náš náskok, kdy soupeř už tak trochu rezignoval. Nakonec jsme dopsaly pohádku se šťastným koncem a zvítězili jsme 60:36 a tím se staly v kategorii U13 Mistryněmi České republiky v sezóně 2021/22 a co je ještě na pováženou, že za celou sezónu tento výborně poskládaný tým nepoznal porážku. Holky děkujeme !!!!!! Jmenovitě : Adéla Kočárková, Livia Poláková, Sofia Robson, Mia Emes, Gita Čížková, Karolína Zíková, Anežka Misíková, Sofia Sovová, Barbora Luxová, Tina Formánková, Alžběta Jamburová, Karolína Novotná, Barbora Čálková, Natálie Christen, Ema Nováková a Alžběta Slechanová.

Nutno ještě zmínit individuální ocenění : hráčkami utkání se postupně staly : Barbora Čálková, Sofia Robson, Barbora Luxová, Anežka Misíková.

Hráčkou týmu se stala Barbora Čálková

Do All star pětky byla zařazena Ema Nováková

MVP celého mistrovství se stala Sofia Robson.