Úspěšná brněnská mise!

10.4.2022
Z venkovních zápasů si přivážíme dvě vítězství!

KP Brno vs. USK Praha - 56:83

Ve velmi brzkých sobotních hodinách jsme vyrazili k utkání do Brna, konkrétně do Králova pole. Zde nás čekal nevyzpytatelný soupeř, se kterým jsme už letos dokázali zvítězit. Vstup do utkání byl jednoznačně v naší režii - z 5ti útoků jsme daly 4 trojky a jednu dvojku a brzy jsme se ujaly vedení 14:7. Náš náskok po první čtvrtině činil 4 body. Druhou desetiminutovku jsme odehrály velmi dobře jak v útoku, tak v obraně a tím jsme navyšovaly naše vedení. Poločasové skóre 45:34 hovořilo jasně. V poločase jsme měli celkem 5 ztrát, vážily jsme si balónu a nedělaly jsme žádné zásadní chyby. Oproti tomu vstup do druhého poločasu se nám vůbec nepovedl. Ze tří našich útoků jsme ani jednou nevystřelily na koš a vždycky z toho byla ztráta. Naštěstí tento výpadek trval jen chvilku a my se dokázaly koncentrovat na další průběh zápasu. Třetí čtvrtinu jsme vyhrály o 3 body a tu závěrečnou v poměru 9:22. Celkově tedy zápas skončil 56:83. Z týmových statistik musíme vypíchnout střelbu trojek - 8 úspěšných pokusů ze 13 (62 % !). Náš tým se opíral kromě trojek i o rychlý protiútok, který nám přinesl spoustu snadných košů. O skvělé souhře na hřišti vypovídá i 26 týmových asistencí.

BK Žabiny Brno vs. USK Praha - 55:67

V neděli náš čekal tabulkově lépe postavený soupeř a tím byly BK Žabiny. V hale Královka jsme spolu odehrály velmi slušné utkání, ve kterém jsme prohrály o 7 bodů. Tento zápas byl od prvních chvil hodně nervózní. Oba týmy byly více úspěšné ze šestek, než z pole. Až na konci první čtvrtiny se týmy začaly dostávat do herní pohody, ve které měl lekce navrch náš tým. Na děvčatech byla vidět touha vyhrát a po změně obrany ve druhé čtvrtině začala přebírat otěže zápasu. V poločase z toho bylo vítězství o 6 bodů. Jedinou desetiminutovku, kterou jsme prohrály, byla ta třetí. I tak jsme si před posledním úsekem hry odnášely 4 bodový náskok. Poslední čtvrtina nám vyšla na obou stranách hřiště, vyhrály jsme jí v poměru 18:10 a díky tomu vítězíme na půdě brněnských Žabin!

Na přelomu dubna a května nás čeká poslední hrací víkend základní části, která určí naše postavení pro Final 8, které se odehraje s největší pravděpodobností v Hradci Králové. Přijďte nás proto podpořit na pražská derby. V sobotu se náš tým přestaví proti HB Basket Praha a v neděli proti favoritovi celé soutěže Tygrům Praha.