Turnaj s velkým T

5.4.2022
Za tři dny odstartuje pro hráčky ZVVZ USK Praha nejdůležitější turnaj letošní sezóny. V semifinále Final Four vyzvou domácího pořadatele Fenerbahce Istanbul. Před vrcholem letošní Euroligy se trenérka Pražanek rozpovídala o týmu a přípravě.

Letenský celek se bude muset obejít bez Barbory Bálintové, Simony Sklenářová a nově i Aleny Hanušové. Do semifinálové série RŽBL byla po zranění zpátky Dragana Stanković. Stejně tak i Teja Oblak, kterou nechala Natália Hejková odpočívat.

Že příprava neprobíhala podle plánu, potvrzují slova slovenské trenérky: „Kdyby se mě někdo minulý týden zeptal, jak se připravujeme na Final Four, tak bych se tomu asi zasmála, protože moje představa přípravy byla úplně jiná, než jaká byla ve skutečnosti. Ťukám si pověrčivostí na hlavu, že zatím Američanky drží, ale byly tam některé věci, kvůli kterým nemohly některé hráčky trénovat. Je nás sice zase stabilních sedm, ale když budeme hrát dobře, bude to stačit."

„Tyto poslední dny se zaměřujeme víc na Fenerbahce i v tréninku," řekla Hejková. Tým si naplánoval modelový trénink i s mládežnickým celkem chlapců. "Chceme, aby to mělo nějakou úroveň, a potřebujeme to fyzično Fenerbahce pocítit. Doteď jsme trénovaly mezi sebou a to nebylo ono. Chlapci se rovněž naučili akce Fenerbahce." uvědomuje si sílu soupeře Natália Hejková. Po svých hráčkách však chce: „Aby utkání braly jako každý jiný zápas a nestresovalo je to. To by pak bylo horší. Věřím, že větší stres bude na straně Fenerbahce, které bude doma a všichni od něj čekají, že to vyhrají.“  uzavírá.