První prohra v extralize

14.3.2022

V sobotu jsme odehrály "pražské" derby s BŠ Tygry Praha. Přípravu na tento zápas nám komplikovaly prázdniny, ale to nebylo to nejhorší. To teprve přišlo......Během týdne před zápasy přicházely omluvenky z důvodu nemoci. Nemoc bohužel postihla naše tři opory a tak v pátek před zápasem jsem byla ráda, že mám k dispozici celkem 10 hráček. Ale řekly jsme si na tréninku, že je to prostě sport, že zápasy nebudeme odkládat, že prostě do toho půjdeme, budeme makat, bojovat. Holky opravdu makaly, bojovaly, snažily se dodržovat moje taktické pokyny, ale bohužel soupeř  byl tomto zápase v závěru lepší a zaslouženě vyhrál. S Tygry je to vždy dramatické utkání, které ale holkám hrozně dá a posuneje to zase v basketbale o kousek dál. Utkání se dle mého muselo líbit a musím také moc poděkovat rodičům, kteří fandili a utkání mělo moc pěknou atmosféru.

Děvčatům říkám, že se mají pořád co učit, sbírat zkušenosti atd. Ale i mně tento zápas také přinesl velkou zkušenost..... To co předvedl náš domácí stolek, tak to tedy bylo velké rozčarování. Když si myslíte, že v úplném závěru prohráváte o 3 body a během sekundy na tabuli svítí úplně jiné skóre, tak to je v tak dramatickém utkání šok, na který jsem bohužel neuměla rychle zareagovat....... No, člověk se prostě učí celý život a pro mě je to velká zkušenost........

 

USK : BŠ Tygři Praha    50:55

 

V neděli jsme přivítaly tým Pandy Čelákovice, s kterým jsme se již utkaly a tak jsme věděly co nás čeká. Utkání jsme zvládly a dle předpokladu vyhrály.

 

USK : Pandy Čelákovice    56:30