Jak to bude dál v ELW?

28.2.2022
K zásadní události došlo v dnešních podvečerních hodinách. Mezinárodní basketbalová federace FIBA informovala své členy o středeční schůzi, na které se rozhodne o ruských týmech nejen v ženské Eurolize, ale i o případné změně formátu nadcházejících zápasů play off.

Výbor FIBA Europe zasedne ve středu a probere všechny možnosti a dopady, které se týkají veškerého basketbalového dění v kontextu se situací na Ukrajině. Mezinárodní olympijský výbor již vyloučil reprezentace Ruska a Běloruska a jejich sportovce ze všech svých soutěží a apeluje na mezinárodní federace napříč sporty, aby udělaly to samé. Konkurenční mužská Euroliga již suspendovala tři ruské celky ze své soutěže.

Ve středu v odpoledních hodinách, nejpozději ve čtvrtek dopoledne bude znám výsledek jednání. Do té doby ZVVZ USK Praha pozastavuje předprodej vstupenek na své utkání v play off ženské Euroligy, než bude známo, jak zbývající část sezóny bude probíhat. O všem v podstatném budeme fanoušky ženského basketbalu informovat na našich sociálních sítích a na našem webu.