Kde a kdy začne play-off ELW?

24.2.2022
K dokončení základní části ženské Euroligy chybí dohrát poslední utkání. Z pohledu ZVVZ USK Praha je to také klíčový zápas, který rozhodne o tom, z jakého místa se postoupí do další play-off. Na stole jsou po včerejších dohrávkách dva scénáře.

Obě dvě možnosti záleží na tom, jak se Salamanka vypořádá s BLMA. V případě vítězství španělského celku by ZVVZ USK Praha postoupil do další části z třetího místa. Ve čtvrtfinále by tak narazil na maďarskou Šoproň. Také by to znamenalo začínat na půdě soupeře. V případě porážky Avenidy by tým vedený paní trenérkou Natálií Hejkovou pokračoval do další fáze soutěže z druhého místa. Jeho vyzyvatelem by bylo italské Schio a letenský celek by své působení odstartoval v domácí hale na Královce.

Termíny čtvrtfinálových klání ještě nejsou pevně dány. FIBA Europe odsouhlasila tři možnosti termínů, kdy je možné play-off odehrát. V tuto chvíli se jako nejpravděpodobnější možnost jeví, že první střetnutí budou buď 8. nebo 9. března. Podle toho by se také odvíjely data odvet. V prvním případě by se hrálo hned 11.3., ve druhém případě až 15.3. Rozuzlení všech výše popsaných situací přijde dneska večer, zápas BLMA proti Avenidě začíná ve 20 hodin.