Kvalifikace na MS a hráčky ZVVZ USK Praha

14.2.2022
Hned trojice hráček mistrovského celku ZVVZ USK Praha nastoupila do kvalifikačních zápasů Mistrovství světa. To se odehraje na konci letošního září v Austrálii. Domácí tým jako pořadatel a Americký celek jako vítěz letních olympijských her mají účast jistou.

Právě v dresu s hvězdy a pruhy nastoupily Brionna Jones a Alyssa Thomas ke dvěma kvalifikačním zápasům. V tom prvním změřily síly s Belgií, kterou porazily o 9 bodů. Skvěle v něm zahrála pivotka ZVVZ USK Praha, když zaznamenala 14 bodů a 6 doskoků. Alysse Thomas stihla zaznamenat 6 bodů, 5 doskoků a 6 asistencí. Druhé utkání proti Portoriku bylo mnohem více jednoznačné. USA zvítězilo téměř 40 bodovým rozdílem. Své slovo v něm řekly i hvězdy ZVVZ USK Praha. Brionna Jones nastřílela 12 bodů, doskočila 6 míčů a třikrát vybídla spoluhráčky k zakončení. Křídelnice Alyssa Thomas stihla zaznamenat 6 bodů, 5 doskoků a 4 asistence. Zápas s Ruskem byl odložen.

Srbská pivotka Dragana Stanković naskočila do utkání s Jižní Koreou ve velkém stylu a hned si připsala double double za 10 bodů a 10 doskoků. I díky ní vyhrálo Srbsko o pouhé 3 body, 65:62. Ve zbylých dvou utkání proti Austrálii (Srbsko vyhrálo 78:71) a proti Brazílii (také výhra 76:70) nenastoupila.