Program ZVVZ USK Praha

16.1.2022
Nabitý rozpis zápasů obhájkyň mistrovského titulu mírně zeslábne. Je to způsobené tím, že do konce základní části Euroligy zbývají tři kola. Jelikož už mají účast v play off nejlepší evropské ligy jistou, čekají jí je po té tři týdny volna. Ale abychom nepředbíhali, podívejme se na obě soutěže podrobněji.

Euroliga
Tuto středu čeká ZVVZ USK Praha odvetné utkání na půdě Perfumerias Avenida. Týden na to přivítají hráčky vedené paní trenérkou Natálií Hejkovou TTT Rigu. Po té se vydají do italských Benátek, kde 1. února uzavřou základní část. Jak už bylo řečené výše, tři týdny na to je čeká první zápas play off. To se hraje maximálně na tři zápasy, tedy best of 3. Situace ve skupině B je velice vyrovnaná a tak ještě není možné určit, s kým se české mistryně utkají v boji o Final Four.

Renomia ženská basketbalová liga
V domácí soutěži čeká ZVVZ USK Praha ještě šest kol. Vezmeme-li v potaz, že poslední kolo je naplánováno na 5. března, určitě to není velká porce zápasů v následujících sedmi týdnech. Je potřeba zmínit, že se mezitím odehraje Český ženský pohár, kterého se mistrovský celek nezúčastní. Dále také proběhne reprezentační pauza, do které jsou hráčky ZVVZ USK Praha pozvány. Velkou výhodou tohoto zápasového „volna“ tak je, že se odehrají utkání, které se musela odložit kvůli covidovým opatřením. Pro Pražanky to znamená, že dohrají zápas se Strakonicemi a odložené víkendové utkání proti Slovance.